Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Οι ναζί ήθελαν να λιώσουν πόλεις με έναν τεράστιο καθρέφτη


.



















.Μπορεί να ακούγεται σαν σχέδιο τρελού επιστήμονα από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο οι εκπληκτικές αυτές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τα μυστικά σχέδια του γερμανικού στρατού, για τη δημιουργία ενός "διαστημικού όπλου", το οποίο θα αντλούσε ενέργεια από τον ήλιο.



Κατά τη διάρκεια του ΔευτέρουΠαγκοσμίου Πολέμου, η πόλη της Γερμανίας Hillersleben ήταν από τα τρία πιο κρίσιμα κέντρα ερευνων όπλων του Γ Ράιχ. Σε μία εκτεταμένη εγκατάσταση που βρίσκεται σε δασώδεις λόφους από 150μηχανικούς και φυσικούς αναπτύσσονται και αξιολογούνταν κάθε είδους πειραματικά όπλα, ένας σημαντικός αριθμός των οποίων θα εγκριθεί τελικά από τη ναζιστική πολεμική μηχανή




Ο τεράστιος καθρέπτης θα χρησιμοποιούταν για να επικεντρώσει τις ηλιακές ακτίνες σε έναν απομονωμένο στόχο, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους μεγεθυντικούς φακούς.
Οι φωτογραφίες, του περιοδικού Life από το 1945, παρουσιάζουν στους αναγνώστες του το πως "οι τεχνικοί του στρατού των ΗΠΑ ανακάλυψαν το παρανοϊκό σχέδιο των Γερμανών επιστημόνων να δημιουργήσουν ένα ηλιακό όπλο
Όπως αναφέρει: "ο τεράστιος κατευθυντικός φακός θα συγκέντρωνε τις ηλιακές ακτίνες σε ένα σημείο του πλανήτη, το οποίο θα καιγόταν ολοσχερώς", ενώ προειδοποιεί τους αναγνώστες ότι: "ο γερμανικός στρατός θα χρησιμοποιούσε το όπλο για να κάψει ολόκληρες πόλεις και να εξατμίσει ωκεανούς".
Η ιδέα για ένα τέτοιο υπερόπλο ανήκει στον φημισμένο επιστήμονα πυραύλων, Χέρμαν Όμπερθ, το 1923ο οποίος πιστώνεται ευρέως ως ένας από τουςιδρυτές των πυραύλων και της αστροναυτικής .


Αλλά ενώ τα σχεδιο του Όμπερθ είχε ειρηνικές προθέσεις - για να χρησιμοποιήσει την έντονη θερμότητα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μετουρμπίνες ατμού - οι Ναζί οραματίστηκανμια κολοσσιαία ακτίνα θερμότητας, η οποία θα μπορούσε να νικήσει τηνανθρωπότητα. 
Με εκτιμώμενο κόστος τριών εκατομμυρίων μάρκων, και 15ετές πρόγραμμα δημιουργίας, η αρχική πρόταση για τον διαστημικό καθρέφτη σχετιζόταν με την παροχή ¨επιλεκτικής ηλιοφάνειας" σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη την χρειαζόταν.
Μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του '50, ο Όμπερθ πίστευε ακράδαντα πως η ιδέα του θα αποτελούσε κάποια μέρα πραγματικότητα.


[Η έννοια Gun Sun ήταν ουσιαστικά μια μεγαλη έκδοση απο το περίφημο «Ηλιακό κάτοπτρο»
του μεγάλου αρχαίου Έλληνα φυσικού, μηχανικού και εφευρέτη, Αρχιμήδη.]



Χρησιμοποιώντας 1929 design Hermann Oberth ως σημείο εκκίνησης, οιαισιόδοξοι φυσικοί του Hillersleben επεκταθικαν στην έννοια χώρου καθρέφτη σημαντικά. 

Οι υπολογισμοί τους έδειξαν παραβολικό κάτοπτρο τουλάχιστον τρία τετραγωνικά χιλιόμετρα για να επιτευχθεί η επιθυμητη καταστροφική δύναμη -περίπου 100.000 φορές μεγαλύτερη από ό, τι η μυθική ακτίνα θανάτου του Αρχιμήδη- και με ιδανική τροχιά των 8.200χιλιομέτρων. 
Αφού εξέτασαν μια σειρά από γυαλιστερά υλικά, οι επιστήμονες κατέληξαν στο μεταλλικό νάτριο, ένα στοιχείοτο οποίο είναι σχετικά άφθονο μεταξύ των φυσικών ενώσεων. Υπό κανονικές συνθήκες, καθαρό νάτριο αμαυρώνει γρήγορα και αντιδρά βίαια σε υγρασία, ωστόσοοι ερευνητές αιτιολογημένη ότι οι ανεπάρκειες αυτές οι συνθίκες στο διάστημα δεν θα δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα.
Για να σηκώσουν τα προ-χτισμένα κομμάτια σε τροχιά, οι μηχανικοί σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν μια καλύτερη έκδοση τουπρωτοπόρου-αλλά-ύπουλη V-2 πύραυλου που η Γερμανία είχεχρησιμοποιήσει για να τρομοκρατήσουν το Λονδίνο. 
Αυτή η "Α11" πολλαπλών σταδίων παραλλαγή - η οποία βρισκόταν σεεξέλιξη στο V-2 στις εγκατάστασεις τουPeenemünde - σχεδιάστηκε από Wernher von Braun για να παραδώσει στους ανθρώπους στο διάστημα, καθώς και να εξάγουν λευκη-ζεστη Ναζί οβίδα στις ΗΠΑ.




Μέσα στο σαλόνι του σταθμού, η ηλεκτρική ενέργεια θα πρέπει να παρέχονται με ειδικο ατμοκίνητο δυναμό που θαχρησιμοποιούσε τη θερμότητα των πρώτων ηλιακών ακτινοβολίων. Συμπλήρωμα του ναζιστικού σταθμού οι αστροναύτες θα φορούν μαγνητικα παπούτσια γιανα φιλοξενήσουν όσους εργάζονται σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, και το οξυγόνοτους θα πρέπει να αναπληρώνετε συνεχώς από τεράστιες αποθίκες θερμοκήπια που γεμίζουν με CO2- απο διψασμένα φυτά κολοκύθας.



  








Το πλήρωμα ενός πλήρως συναρμολογημένου σταθμού Gun Sun θα λάβαινε κωδικοποιημένες εντολές μέσω ραδιοφώνου ή ασύρματου τηλεγράφου,διατηρώντας παράλληλα ένα αιχμηρό μάτι για τους εχθρούς του Ράιχ.



Όταν δινόταν ηδιαταγη για να επιτεθούν σε έναν επίγειο στόχο, το πλήρωμα θα συμμετάσχει σ΄έναδίκτυο πυραύλων προωθητήρων για να περιστρέψει το τεράστιο κάτοπτρο σε ένα προσεκτικά μελετημένο προσανατολισμό.

Μετά την τοποθέτηση και τηνκαμπυλότητα του κατόπτρου θα συγκλίνουν τις πανίσχυρες ακτίνες του ήλιου σε ένακομβικό σημείο στην επιφάνεια της Γης, ρίχνοντας μια στήλη της πρώτης super-συγκεντρωμένης ηλιακής ακτινοβολίας από την θέση του στόχου. Υποθετικά η δέσμη αυτή θα έχει επαρκή θερμότητα για εγκαύματα μακριά πεδία,την καύση πόλεων, την εξάτμιση ταμιευτήριων νερού (λήμνες,ποτάμια ωκαανούς), καινα λιώσει ουρλιάζοντας θεατές σαν ανδρείκελα απο κερί. Κάθε έθνοςστερείται χώρου με δυνατότητα πύραυλων θα ήταν εντελώς ανυπεράσπιστο κατά τηνεπίθεση. Μόλις το επιθυμητό όριο καταστροφήςθα είχε επιτεύχθει ο καθρέφτης θα επρέπε να γέρνει πίσω σε ένα ασφαλήπροσανατολισμό, που βρίσκεται μακριά από τη Γη.
Το έργο καθυστέρησε την άνοιξη του '45, ωστόσο, καθώς η επικείμενη συμμαχικήνίκη έγινε ολοένα και πιο εμφανήςδεν ολοκληρώθικε. 
Η υπηρεσία Αμερικανικών πληροφοριών επικαλείται αμέσως Operations Πυκνή συννεφιά και συνδεσμο για να βγει με Γερμανούς επιστήμονες και εξοπλισμό μπροστά από τους Σοβιετικούς. Lieut. Ο συνταγματάρχης John A. Keck, επικεφαλής του εχθρού τεχνικού τμήματοςπληροφοριών της Υπηρεσίας Διάταγμα στο ευρωπαϊκό θέατρο, οδήγησε σε ανάκριση ενααριθμο των ναζιστικών ερευνητών. 



Οι Γερμανοί μηχανικοί που περιγράφουν την συμμετοχή τους στην ανάπτυξη του V-2, αποκάλυψαν λεπτομέρειες σχετικά με διάφορεςάλλες σχεδόν τελειοποιημένες τεχνολογίες: ένα υποβρύχιο με βάση το V-2 σύστημα εκτόξευσης, μια υπέρυθρη διόπτρα, και ένααντιαεροπορικό πύραυλο ικανό auto -εκρηκτικών εντός δέκα μέτρα από έναν στόχο. Επιπλέον, παρέδωσαν τα σχέδια και τους υπολογισμους για την τρομερή ιδέα τους Gun Sun.



Πολλοί Γερμανοί επιστήμονες πυραύλων –συμπεριλαμβανομένων και των Oberth και Wernher von Braun - τελικά επέλεξαν να θέσουν την επιστήμη μπροστά από τον πατριωτισμο τους,και κινήθηκαν προς τις ΗΠΑ για να συνεχίσουν την έρευνα των πυραύλων τους. Εκτός από την εργασία τους με τα συστήματα πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ,πολλοί εργαστικαν για το νεοσύστατοδιαστημικό πρόγραμμα το 1950. Ο πύραυλος αρχικά ήτανπρογραμματισμένος να φέρουν τμήματα όπλουστο διάστημα - A11 Von Braun του - τελικά έγινε το θεμέλιο για τη Saturn V, ο κινητήρας που μετέφερε τους αστροναύτεςτου Απόλλων σε τροχιά για τις αποστολές στη Σελήνη του 1969-1972.
Φαίνεται ότι  με σκληρή δουλειά και επιμονή, οι πρωτοπόροι των πυραύλων τελικά κατάφεραν να πετύχουν τον απώτερο στόχος τους: Τα αστέρια. Και μερικές φορές το Λονδίνο.
Το θέμα που προτείνεται από τον David εδω:http://www.combobulate.com/node/52





www.damninteresting.com

http://www.newsbomb.gr/

                                                                     
                                                 ΠΗΓΗ

http://erevnw.blogspot.gr/



ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΧΕΔΙΟ:
Η Ιαπωνία θέλει να μετατρέψει το φεγγάρι σε γιγάντιο φωτοβολταϊκό πάρκο – Σχέδιο Luna Ring


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:
ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΟΠΛΟ!!!!ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου