Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πτώση μετεωρίτη στο Ιόνιο

Έκτακτο: Φωτεινό στοιχείο αναστάτωσε τη Νότια Κεφαλονιά  και ακούστηκε ισχυρός κρότος – πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για πτώση μετεωρίτηΈνα φωτεινό στοιχείο στον ουρανό έκανε τη " νύχτα μέρα" και αναστάτωσε γύρω στις 9.30 το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κεφαλονιάς (της Λειβαθούς και του Ελειού), ενώ εν συνεχεία ακούστηκε ισχυρός κρότος.


Σύμφωνα με τις πρώτες -ανεπιβεβαίωτες ωστόσο - πληροφορίες, πρόκειται για μετεωρίτη και ερευνάται αν έχει γίνει έκρηξη στον αέρα ή έχει πέσει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Μαρτυρίες και απο τη Ζάκυνθο αναφέρουν ότι πέρασε και πάνω απο περιοχή του Μαχαιράδου.

Ο ισχυρός κρότος ακούστηκε τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στη Ζάκυνθο.

Μαρτυρίες κατοίκων από τον Ελειό και τη Λειβαθώ, αναφέρουν πως είδαν «φωτεινό στοιχείο που έσχιζε τον ουρανό από δύση προς ανατολή. Μετά ακούστηκε ένας δυνατός κρότος (σαν βροντή ή έκρηξη)».
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

---------------------------------------------------------

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ lunarmeteoritehunters.blogspot.


Πολυφύτου Κοζάνης Ελλάδα 18:45 +3 12 sec ΒΔ προς ΝΑ λευκό, κίτρινο χείλος Περισσότερα από την Αφροδίτη , λιγότερο από το φεγγάρι Ναι ακανόνιστη φωτεινότητα, τη μεγάλη λευκή ουρά , φαινόταν πολύ κοντά . ξεθυμάνει με τίποτα στο ΝΑ άκρο της τροχιάς του , δυστηχως έχασα την θέα πάνω από τα βουνά

 Κεφαλονιά Ελλάδα 21:33 μεγάλη έκρηξη ταρακούνησε τα παράθυρα , οι κάτοικοι  ανέφεραν τις παρατηρήσεις του φωτός στον ουρανό και δυνατό κρότο . Πρώτη εντύπωση το μπέρδεψαν  με περίεργο σεισμό


----------------------------------------------------------------------
Σύμφωνα με σχόλια χρηστών του facebook το φαινόμενο το είδαν από την μισή Ελλάδα.
-----------------------------------------------------------


Καθησυχάζουν οι επιστήμονες

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 9.30 περίπου το βράδυ της Τετάρτης, όταν άγνωστο ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού στην Κεφαλλονιά. Οι πρώτες πληροφορίες, αν και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος φέρεται να έχει πέσει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.

Το φαινόμενο έγινε έντονα αντιληπτό από τους κατοίκους της Ζακύνθου στις περιοχές Μαχαιράδου και Αλυκών όπου ανέφεραν πως είδαν τη λάμψη να σχίζει τον ουρανό από δύση προς ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο, καθώς και σε περιοχές της Ηλείας.

Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα παρόλο που οι μαρτυρίες ανέφεραν πως η λάμψη φώτισε τα σπίτια των περιοχών της Κεφαλλονιάς

O Δρ. Φυσικής Γιάννης Κοπανάς ε κάθε επιφύλαξη μας ανέφερε ότι ενδεχομένως να είναι τμήματα ενός κομήτη που βρίσκεται σε κίνηση. Ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, μια και τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη όταν κομήτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα. Όπως δήλωσε «δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος πτώσεων αφού αυτές γίνονται κατα το πέρασμα κομητών»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου