Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Οι πρόγονοι των φαλαινών είχαν πόδια!! Τι βρήκαν οι επιστήμονες;; (βίντεο)Συγκλονιστική ανακάλυψη έκαναν παλαιοντολόγοι στην έρημο Ocucaje του Περού όπου βρήκαν απολιθώματα φαλαινών που ζούσαν εκεί πριν απο περίπου 40 εκατομμύρια χρόνια!

Η ανακάλυψη χαιρετήθηκε από την επιστημονική κοινότητα μιας και προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την εξελικτική σχέση μεταξύ των θηλαστικών της θάλασσας και των προϊστορικών προγόνων τους που ζούσαν στη ξηρά.

Επίσης μέχρι τώρα οι επιστήμονες αγνοούσαν την ύπαρξη προϊστορικών θαλάσσιων θηλαστικών στη νότιο Αμερική.

Τα συγκεκριμένα απολιθώματα ανήκουν σε ένα είδος φαλαινών που έχει εξαφανιστεί.Σύμφωνα με παλαιοντολόγους, τα προϊστορικά κήτη ζούσαν σαν θηλαστικά στη ξηρά προτού εξελιχθούν σε ωκεάνια κήτη.

Τα εκατομμύρια χρόνια, έκαναν τα θαλάσσια θηλαστικά να εξελιχθούν, τα πόδια τους έγιναν πτερύγια και μοιάζουν με τα σύγχρονα φάλαινες και δελφίνια.

Ο καθηγητής Rodolfo Salas δήλωσε: «γνωρίζαμε ότι στην Ocucaje υπάρχει παλαιοντολογικός πλούτος 10-12 εκατομμυρίων ετών αλλά χάρη σε αυτά τα απολιθώματα ηλικίας 36 60 εκατομμύρια χρόνια ανακαλύψαμε πολλά περισσότερα για την περιοχή».

Πριν από την ανακάλυψη στο Περού, απόδειξη της ύπαρξης προϊστορικών θαλάσσιων θηλαστικών είχε βρεθεί: στην Αίγυπτο, το Πακιστάν, την Ινδία και τη Βόρεια Αμερική.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου