Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Γκόμπεκλι Τεπέ.Ναός αφιερωμένος στο Σείριο;Ο κήπος της Εδέμ; Ατλάντειος - πολιτισμός;;


   Το Γκόμπεκλι Τεπέ (Göbekli Tepe) είναι μια τοποθεσία της Τουρκίας κοντά στα σύνορα με την Συρία και απέχει 15 χιλιόμετρα από την πόλη Ούρφα .
Στο φως ναοί 11.500 ετών. Οι λίθοι είναι 5.500 χρόνια αρχαιότεροι από τις πρώτες πόλεις της Μεσοποταμίας

Στη "Μυστική Δοξασία" I-323, 324 γράφει η Έλενα Μπλαβάτσκυ: "Ιερογλυφικά, αριθμοί και εσωτερικά σύμβολα βρίσκονται στην Αίγυπτο, στο περού, στο Μεξικό, στα νησιά του Πάσχα, στην ινδία, στη Χαλδαία και στην κεντρική Ασία. Σταυρωμένοι άνθρωποι και σύμβολα εξέλιξης των φυλών από τους θεούς, και όμως η Επιστήμη εξακολουθεί να απορρίπτει την ιδέα μιας ανθρώπινης φυλής άλλης από εκείνη που φτιάχτηκε με τη δική μας εικόνα, η θεολογία προσκολλάται στα 6.000 χρόνια της Δημιουργίας, η ανθρωπολογία διδάσκει την προέλευσή μας από τον πίθηκο και ο Κλήρος την ανάγει στον Αδάμ 4.004 χρόνια π.Χ.!!"..."Η διήγηση της Βίβλου δεν αρχίζει με τη δημιουργία, όπως συνήθως πιστεύεται, αλλά με τη δημιουργία του Αδάμ και της Εύας, εκατομμύρια χρόνια μετά το σχηματισμό του πλανήτη μας. ...Μπορεί να υπήρξαν όχι μία, αλλά είκοσι διαφορετικές φυλές πάνω στη γη πριν από την εποχή του Αδάμ, ακριβώς όπως μπορεί να υπάρχουν είκοσι διαφορετικές φυλές ανθρώπων σε άλλους κόσμους".

Ανασκαφές
Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν το 1964 από την Αμερικανό αρχαιολόγο Πήτερ Μπένεκτιτ ο οποίος προσδιόρισε μόνο ότι στην περιοχή υπήρχε δραστηριότητα την νεολιθική εποχή. Το 1994 τις ανασκαφές συνέχισαν Τούρκοι αρχαιολόγοι του Γερμανικού αρχαιολογικού ινστιτούτου υπό την διεύθυνση του αρχαιολόγου Κλάους Σμιτ του Πανεπιστήμιου της Χαϊδελβέργης. Μέχρι τότε τον λόφο χρησιμοποιούσαν γεωργοί καλλιεργώντας τον και συχνά μετακινούσαν μεγάλες πέτρες σε αρμακάδες. Οι πρώτες έρευνες των αρχαιολόγων έδειξαν ότι δεν πρόκειται για φυσικό λόφο και αργότερα ανακάλυψαν τους πρώτους μεγάλιθους σε σχήμα Τ.

          

Όταν ο Κλάους Σμιτ, ανακάλυψε τους ναούς είπε: «Αυτός ο τόπος είναι σουπερνόβα. Από το πρώτο λεπτό που το είδα ήξερα ότι είχα δύο επιλογές: να φύγω και να μην πω τίποτα σε κανέναν ή να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου δουλεύοντας εδώ».
    

Ο αρχαιολογικός χώρος


Ανακαλύφθηκαν στρώματα πολλών χιλιετιών δραστηριότητας . Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο χώρος χρησιμοποιούνταν για τελετές γονιμότητας και πιστεύουν οι μεγάλιθοι στο κέντρο των κύκλων συμβολίζουν την γυναίκα.

Οι απεικονίσεις δεν διαθέτουν, όμως, τα σχετικά με τη γονιμότητα μοτίβα, που συναντούμε σε άλλους νεολιθικούς οικισμούς, ενώ οι ανθρωπόμορφοι μονόλιθοι, σε σχήμα Τ, δεν έχουν ενδείξεις φύλου. «Είναι επεξεργασμένο, είναι σύνθετο και ανήκει στην καλλιεργητική περίοδο. Αυτό από μόνο του κάνει το μνημείο ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα εδώ και πολύ καιρό. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε ενώπιον των πρώτων απεικονίσεων του Θεού. Δεν έχουν μάτια, στόματα, ούτε και πρόσωπα. Εχουν, όμως, χέρια. Είναι δημιουργοί. Κατά τη γνώμη μου, οι άνθρωποι που δημιούργησαν τα αγάλματα αυτά έθεταν θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης. Τι είναι αυτό το σύμπαν; Γιατί βρισκόμαστε εδώ;», λέει ο δρ. Σμιτ.


Το αρχαιότερο στρώμα πιστεύεται ότι ίσως φτάνει και στην Μεσολιθική εποχή και περιλαμβάνει μεγάλιθους σε κυκλικό σχήμα , τον χώρο περιβάλει χτιστός πέτρινος τοίχος. Το δεύτερο στρώμα χρονολογείται στην προ-Β Κεραμική Νεολιθική απεκάλυψε πολλά παρακείμενα ορθογώνια δωμάτια . Το πιο πρόσφατο στρώμα αποτελείται από ιζήματα, ως το αποτέλεσμα της διάβρωσης και της γεωργικής δραστηριότητας.                                         
     Αρχιτεκτονική 


  

Οι ναοί περιλαμβάνουν μεγάλιθους σε κυκλικό σχήμα οι οποίοι δεν ξεπερνούν τα 30 μέτρα, οι πέτρινοι στύλοι έχουν σχήμα Τ και επάνω τους έχουν χαραχθεί ανάγλυφες μορφές ζώων όπως αλεπούδες, σκορπιοί, φίδια κ.α., στο κέντρο κάθε κύκλου υπάρχουν δύο μεγάλιθοι. 

  

Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από ακατέργαστη ξηρή πέτρα ενώ το δάπεδο από ασβεστολιθικές πέτρες. Πολύ κοντά στον χώρο βρέθηκε και το λατομείο εξόρυξης των μεγάλιθων, εκεί έχουν βρεθεί μισοτελειωμένοι μεγάλιθοι.    


Στο χώρο βρέθηκαν εργαλεία από γυαλί και οστά ζώων . Παρόλα αυτά απόδειξη κατοικιών και οικισμού δεν υπάρχει , καθώς δεν έχουν βρεθεί καθόλου ίχνη οικόσιτων φυτών και ζώων, και η ερμηνεία που έχει δοθεί στα κτίρια είναι ότι ήταν ναοί.

   Χρονολογικό πλαίσιο

Όλες οι δηλώσεις σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο πρέπει να θεωρηθούν προκαταρκτικές, αφού μόνο το 1,5% του χώρου της συνολικής έκτασης έχουν ανασκαφεί μέχρι το 2008. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως μέχρι σήμερα πολύ λίγα στοιχεία για οικιστική χρήση. Μέσω της μεθόδου χρονολόγησης με άνθρακα 14, το τέλος του στρώματος ΙΙΙ θα μπορούσε να προσδιορίζεται περίπου στο 9000 π.Χ. . Το στρώμα Ι εκτιμάται στο 11.000 π.Χ. ή και νωρίτερα. Το II στρώμα χρονολογείται περίπου στο 8.000 π.Χ.. Έτσι, το σύμπλεγμα δημιουργήθηκε, πριν τη λεγόμενη Νεολιθική επανάσταση, δηλαδή την αρχή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, η οποία θεωρείται ότι άρχισε μετά το 9000 π.Χ..

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και 500 άτομα για εξάγουν τους μεγάλιθους (κάποιοι από αυτούς ζυγίζουν και 50 τόνους) από τα γύρω λατομεία και να τους μεταφέρουν σε απόσταση 100 έως 500 μέτρα . Στις αρχές της 8ης χιλιετίας η περιοχή έχασε την σημασία της και με την πάροδο του χρόνου ξεχάστηκε. Άγνωστο παραμένει ο λόγος που έγινε η σκόπιμη κάλυψη όλου του χώρου με 300 έως 500 κυβικά χώμα.

-------------------------------------------------------------------------------------
Ναός αφιερωμένος στο Σείριο-11.000 π.Χ.;;;

Η αρχαία δομή έλαβε από τους αρχαιολόγους την ονομασία ‘Göbekli’-Tepe, από το ασυνήθιστο περίγραμμά της ‘κυκλοειδές’ ύψωμα.

    


Αν και οι επιστήμονες, μέχρι τώρα έχουν φέρει στο φως τέσσερις τέτοιους κυκλοτερείς ναούς, υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός τους φθάνει τους είκοσι.

Για άγνωστους λόγους, οι απόγονοι των αρχαίων κατασκευαστών, γέμισαν τους ναούς αυτούς και τους κάλυψαν με άμμο, πριν από 8.000 χρόνια.

Μία απάντηση στο μυστήριο της λατρείας των ναών αυτών έδωσε ο Giulo Magli του Πολυτεχνείου του Μιλάνου (Politecnico di Milano), ο οποίος εξειδικεύεται στην Αρχαιο-αστρονομία. Ο Magli μελετώντας τις αρχαίες αυτές δομές κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ναοί είχαν αντικείμενο λατρείας το αστέρι Σείριος.Ο Ιταλός καθηγητής είπε ότι το αστέρι αυτό εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον γήινο ουρανό πριν από περίπου 11.300 χρόνια.

Η φωτεινότητά του, στο νυχτερινό ουρανό, κατείχε την τέταρτη σειρά μετά τη Σελήνη, την Αφροδίτη και τον Δία. Έτσι η εμφάνιση του Σείριου, ενδέχεται, να προκάλεσε ισχυρή εντύπωση στους ανθρώπους της νεολιθικής εποχής.


Χρησιμοποιώντας προσομοιώσεις σε υπολογιστή, οι επιστήμονες έχουν καθορίσει την κίνηση του Σείριου από την εμφάνιση του στον ουρανό και στη συνέχεια συνέκριναν τα δεδομένα που προκύπτουν με τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Γκομπεκλί Τεπέ.

Αποδείχθηκε ότι, υπάρχει μια νοητή ευθεία γραμμή μεταξύ του αστεριού και του κεντρικού σημείου του κάθε ναού, όταν ο Σείριος εμφανίζεται στον ορίζοντα. Αυτό συνέβη σε κάθε ιερό στις σχετικές ημερομηνίες πριν 9100, 8750 και 8300 χρόνια.
----------------------------------------------------------------------------------


ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΜΠΕΚΛΙ ΤΕΠΕ ΣΤΟ ΔΥΑΔΙΚΤΙΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ http://www.phorum.gr/viewtopic.php ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ:

------------------------------------------------------------------------------
Κάποιοι μιλούν για το λίκνο του πολιτισμού, άλλοι για τον κήπο της Εδέμ – ή για έναν αρχαίο πολιτισμό που ζούσε σε αρμονία με την φύση πριν την πτώση.

Όμως όπως βλέπει κανείς πιο κάτω, η τοποθεσία(συντεταγμένες) του Gopekli Tepe φαίνεται να ταιριάζουν τέλεια με τον τόπο γεννήσεως του Ιησού Χριστού – Βηθλεέμ, αλλά και την Ναζαρέτ. Έτσι η απόσταση της Βηθλεέμ από το Γκόμπεκλι Τεπέ είναι ακριβώς 700 χιλιόμετρα ενώ η η απόσταση της Ναζαρέτ από το Γκόμπεκλι Τεπέ είναι ακριβώς 600 χιλιόμετρα. Έτσι οδηγούμαστε σε γωνίες 6,3 και 5,4 μοίρες αντίστοιχα της μέσης περιφέρειας της γης:

Όλα αυτά μας κάνει να σκεφθούμε τους ογκόλιθους τοποθετημένους σε σχήμα ταύ Τ. Το σχήμα αυτό είναι στην πραγματικότητα το σχήμα του σταυρού καθώς στην σταύρωση το ύψος της κεφαλής είναι σημαντικά μικρότερο από το μήκος των χεριών και του σώματος μετά των ποδιών. Στην πράξη λοιπόν αντί για + έχουμε T. Μήπως λοιπόν τα σύμβολα αυτά από τον Βιβλικό κήπο της Εδέμ είναι προφητικά για την γέννεση – την σταύρωση – και την ανάσταση του Ιησού Χριστού; Όλα τα στοιχεία προς τα εκεί οδηγούν. 
Κάτι που παρατήρησα είναι ότι το άστρο Βέγας – το πέμπτο πιο λαμπερό άστρο του ουρανού – στην εποχή που ανεγέρθηκαν τα πρώτα χτίσματα στο Γκόμπεκλι Τεπέ – εποχή που ταυτίζεται με την Ατλαντίδα του Πλάτωνα – βρίσκεται κοντά το ουράνιο Βόρειο Πόλο. 
Για την ακρίβεια αν ήταν να εξισώσουμε το μέγιστο ύψος(transit) του άστρου όπως το παρατηρούσε κανείς από το Γκόμπεκλι Τεπέ με την κλίση κάθε μιας από τις τρεις πυραμίδες της Γκίζα θα οδηγούνταν στις εξής εποχές:

9681 π.Χ. - Μυκερίνος
9552 π.Χ. - Χέοψ
9326 π.Χ. - Χεφρήν


Κάτι άλλο που δεν φαίνεται να έχει παρατηρήσει κανείς είναι ότι το σχήμα του αστερισμού της Λύρας – μέλος της οποίας είναι και ο Βέγας – έχει σχήμα Τ (τουλάχιστον ένα τμήμα της). Θα μπορούσαν λοιπόν τα Ντολμέν σχήματος T να αντιπροσωπεύουν τον αστερισμό της Λύρας;

Επίσης στο Γκόμπεκλι Τεπέ φαίνεται ότι οι μονόλιθοι έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να μη είναι ακριβώς κάθετοι:
  

Η συσχέτιση πυραμίδας – Βέγα - Γκόμπεκλι Τεπέ – 9552 π.Χ.:


Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΕΣΤΙ = 1525

[Η Λύρα του Απόλλωνα ήταν γνωστή από την αρχαιότητα. Όμως κάτι άλλο σημαντικό είναι ότι το άστρο Βέγας στην αρχαία Ελλάδα λεγόταν Λύρα από τον αστερισμό στην οποίο βρίσκεται. προσέχουμε επίσης ότι:

ΑΠΟΛΛΩΝ = 1061
ΑΠΟΛΛΩΝ/2 = 1061/2 = 530,5

ΛΥΡΑ = 531

Ο Απόλλωνας όμως λατρευόταν στους Δελφούς. Οι Δελφοί χτίστηκαν στους πρόποδες του Παρνασσού του ιερού βουνού του Απόλλωνα. Γιατί λοιπόν ο Απόλλωνας λέγεται και Υπερβόρειος; Μα γιατί η Λύρα - Βέγας ήταν άστρο που κατά την αρχαιότητα έδειχνε τον ουράνιο Βορρά.

Οι Ασσύριοι ονόμαζαν τον Βέγα Dayan-same ή αλλιώς "κριτή του ουρανού" ή αν θέλετε "κριτή του Παραδείσου", ενώ οι Ακκάδιοι τον λέγαν Tir-anna, που σημαίνει "Παραδείσια Ζωή" ή "Ουράνια Ζωή". Προσέχουμε ότι το πρώτο γράμμα του Tir-anna είναι το Τ που σαν σχήμα μας θυμίζει τις λίθινες κατασκευές στο Gobekli Tepe(κήπος της Εδέμ).]


-------------------------------------------------------------------------------

Μήπως ο απίστευτος - από το πουθενά Ατλάντειος - πολιτισμός του Γκομεκλί Τεπέ μας παρέχει μια κωδικοποίηση για το τι πρόκειται να συμβεί σύντομα, για το τέλος του κόσμου, για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, για μια πυρηνική καταστροφή;
Η ώρα του Αντίχριστου

Έλευση του Διαβόλου - Δράκοντα - Όφη, πυρηνικός πόλεμος και τέλος του κόσμου, Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Γεωδαιτικά συζευγμένη με την Βηθλεέμ και την Ναζαρέτ.

Πως; Ακριβώς 600 χιλιόμετρα από την Ναζαρέτ, ακριβώς 700 χμ από την Βηθλεέμ.

Αποκάλυψη Κεφάλαιο 12:

9 καὶ ἐβλήθη ὁ δράκων ὁ μέγας, ὁ ὄφις ὁ ἀρχαῖος, ὁ καλούμενος Διάβολος καὶ ὁ Σατανᾶς, ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην ὅλην— ἐβλήθη εἰς τὴν γῆν, καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ μετ’ αὐτοῦ ἐβλήθησαν.

13 Καὶ ὅτε εἶδεν ὁ δράκων ὅτι ἐβλήθη εἰς τὴν γῆν, ἐδίωξεν τὴν γυναῖκα ἥτις ἔτεκεν τὸν ἄρσενα. καὶ ἐδόθησαν τῇ γυναικὶ αἱ δύο πτέρυγες τοῦ ἀετοῦ τοῦ μεγάλου, ἵνα πέτηται εἰς τὴν ἔρημον εἰς τὸν τόπον αὐτῆς, ὅπου τρέφεται ἐκεῖ καιρὸν καὶ καιροὺς καὶ ἥμισυ καιροῦ ἀπὸ προσώπου τοῦ ὄφεως.

Γεωδαιτικά συζευγμένη με την γέννηση του Ιησού Χριστού.


Πως;

  

Όταν ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε στην Βηθλεέμ , ακριβώς 700 χιλιόμετρα μακριά στα θαμμένα μεσολιθικά ερείπια του Γκομπεκλί Τεπέ - Ατλαντίδος -το λαμπρότερο άστρο του αστερισμού του Δράκοντα - το γάμμα Δράκοντα ή αλλιώς Ελτανίν - ευθυγραμμιζόταν τέλεια με τον ορίζοντα στον Βορρά στο κατώτερο τμήμα της κυκλικής του τροχιάς -όντας αειφανές. Έτσι η τοποθεσία Γκομπεκλί Τεπέ σχετίζεται με τον Διάβολο - τους πεσμένους αγγέλους - τον Εωσφόρο.


Το Γκομπεκλί Τεπέ όντας στο Κουρδιστάν της Τουρκίας 53 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Συρίας θυμίζει τα γεωστρατηγικά σχέδια για ανεξάρτητο Κουρδιστάν. Η Τουρκία για άλλη μία φορά, μαζί με τον Ερντογάν τον σημαδεμένο με το αριθμό του θηρίου είναι κάτω από τις εντολές του πονηρού...

BAΡAK OBAMA = 2 + 1 + 100 + 1 + 20 + 70 + 2 + 1 + 40 + 1 = 238U

Μήπως ο απίστευτος - από το πουθενά Ατλάντειος - πολιτισμός του Γκομεκλί Τεπέ μας παρέχει μια κωδικοποίηση για το τι πρόκειται να συμβεί σύντομα, για το τέλος του κόσμου, για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, για μια πυρηνική καταστροφή; Είναι πραγματικά προειδοποίηση ή είναι απλώς παράθεση γνώσης και απόδειξη ότι ακόμα και αν οι ηγέτες των εμπλεκόμενων προειδοποιηθούν δεν πρόκειται να ακούσουν, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα παρανοϊκά τους σχέδια. Μήπως λοιπόν πρόκειται για γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί, απλώς δεν τα έχουμε ζήσει ακόμα; Και τι συμβαίνει με ταξίδια στο χρόνο ή στο χωροχρόνο - ή από άλλους πλανήτες; Τί συμβαίνει με αντικείμενα ή πολιτισμούς εκτός πλαισίου;

Οι διπλοί κεντρικοί "κίονες" του συγκροτήματος D, το αρχαιότερο "ναό;" στο Γκομπεκλί Τεπέ, ευθυγραμμίζεται με αζιμούθιο 352 μοίρες (ή 172 + 180 μοίρες). Δείτε το άρθρο:

"Sirius and the project of the megalithic enclosures at Gobekli Tepe" by Giulio Magli

μία απεικόνιση του σχεδίου:
Όμως όπως βλέπουμε εδώ:Την εποχή μας (έχω χρησιμοποιήσει την ημερομηνία 11 Σεπ. 2013) όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς από το σημείο αυτό του Γκομπεκλί Τεπέ, μπορεί να το ελέγξει οποιοσδήποτε αρχαιολόγος κάνει έρευνες εκεί, το άστρο γάμμα Δράκοντα - το στόμα του Δράκοντα συμβολικά - δεν είναι αειφανής, και δύει σε 352 μοίρες. Με άλλα λόγια 8 μοίρες Δυτικά του Βορρά. Ο σχεδιασμός των μεγαλιθικών μνημείων του συγκροτήματος αυτού (D) με τους κεντρικούς ογκόλιθους και έναν απ΄ ότι φαίνεται σημείο εστίασης με τρύπα, εστιάζει στην δύση του άστρου του Δράκοντα. Τα κτίσματα αυτά φτιάχτηκαν με μεγάλο κόπο και ακρίβεια για να μας πούνε ότι πράγματι η εποχή είναι τώρα. Τώρα έχουμε την ευθυγράμμιση, τώρα εμφανίστηκε ο αντίχριστος με την ανακάλυψη του μποζονίου Χίγκς.

Τι μας λένε οι λεξάριθμοι;

ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΝΕΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΕΚΑ ΤΡΙΑ = ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ = 4045

29 Αυγούστου με το παλαιό ημερολόγιο είναι 11 Σεπτεμβρίου με το νέο.


Ο πόλεμος της Συρίας και Δράκοντας


Θα πρέπει να σημειώσω ότι ο όλος σχεδιασμών των ογκολίθων στο Γκομπεκλί Τεπέ κωδικοποιεί αστρονομικά δεδομένα που αφορούν τον Χριστιανισμό και όχι μόνο δεν αφορούν μόνο μία εποχή. Ίσως λοιπόν με τον τρόπο αυτό να μπορούμε να χρονολογήσουμε την Δευτέρα Παρουσία. Με την ιδέα ότι θα έχει κωδικοποιηθεί ακριβώς το άστρο του Υιού οδηγούμαστε στο 2136 μ.Χ.. Έτσι έχουμε ένα περιθώριο 123 χρόνων μέχρι τότε. Και επειδή δεν γνωρίζουμε το αζιμούθιο της ευθυγράμμισης των ογκολίθων με ακρίβεια, η σχέση που παρέθεσα με τον Δράκοντα που ισχύει τώρα θα ισχύει και τότε. Όμως με βάση τις γραφές αλλά και τα γραφόμενα στην Αποκάλυψη, φαίνεται ότι αντίχριστος έχει ήδη εμφανιστεί, όμως μπορεί η βασιλεία του να είναι μακροχρόνια. Προσέξτε επίσης:

ΓΑΜΜΑ ΔΡΑΚΟΝΤΑ = ΘΑΝΑΤΟΣ = 631
ΠΗΓΗ

ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου