Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αναδύθηκε ολόκληρο νησί από τα 7,8 Ρίχτερ!
Ένα ολόκληρο νησί αναδύθηκε από το βυθό της θάλασσας στις ακτές της επαρχίας του Βαλουχιστάν προς την Αραβική Θάλασσα ύστερα από το μεγα-σεισμό των 7,8 ρίχτερ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νησί – βραχονησίδα το ορθότερο- έιναι ύψους περίπου 15 μέτρων αλλά δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία για τις διαστάσεις του.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν κάποια απο τα διεθνη ΜΜΕ χωρίς ωστόσο η πληροφορία να έχει διασταυρωθεί και απο επίσημες κρατικές πακιστανικές πηγές.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε αραιοκατοικημένη και φτωχή περιοχή και συγκεκριμένα στο Βαλουχιστάν, μόλις 69 χλμ βόρεια-βορειοανατολικά της Αραβάν, της κοντινότερη πόλης. Το USGS υποστηρίζει πως οι δομές εκεί είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στο σεισμό και ότι περίπου 121.000 άνθρωποι μπορεί να έχουν βιώσει «πολύ ισχυρή» και «βίαιη» ανατάραξη.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις. Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί. Διεθνή μέσα μεταδίδουν πως τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ εκφράζονται φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.
ΠΗΓΗ


ΒΙΝΤΕΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου