Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Δ.Ν.Τ. μας παίρνουν τα χωράφιαΚατάσχεση αγροκτήματος στο Σκουτάρο για οφειλή μόλις 1.596,94 ευρώ

Δεν είναι είδηση στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης, δεν είναι αντιπολιτευτική υπερβολή, δεν αφορά κάποιους άλλους μακριά από την Λέσβο. 
      
Είναι η πραγματικότητα που ήδη βιώνουν δεκάδες αγρότες, μισθωτοί του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που έχουν ένα μικρό χωράφι κληνονομιά από τους γονείς τους κι έχουν μια μικρή οφειλή στο δημόσιο. Ναι, αυτά συμβαίνουν εδώ στην Λέσβο!

Η Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε σε κατάσχεση αγροκτήματος στο Σκουτάρο για οφειλή μόλις 1.596,94 ευρώ. Δεν είναι υπαλληλική αυθαιρεσία, ούτε υπερβάλλων ζήλος κάποιου εφοριακού. Είναι η απλή εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή είναι η πραγματικότητα που θα ζούμε κάθε μέρα αν δεν τους ανατρέψουμε. Σήμερα κάνουν κατάσχεση στο χωράφι του γείτονα, του συγχωριανού, του συναδέλφου στη δουλειά, αύριο θα έρθει η δική μας σειρά.
   

Το δίδυμο της συμφοράς Βενιζέλος – Σαμαράς σήμερα κάνει κατάσχεση στα χωράφια μας, αύριο θα κάνει στα σπίτια μας. Όλα θυσία για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι τοκογλύφοι, για να διασωθούν οι τραπεζίτες και οι τράπεζες τους, για να μην πληρώσει ποτέ φόρους το μεγάλο κεφάλαιο (ντόπιο και ξένο) που δραστηριοποιείται στην χώρα.
Κυνηγάνε κάθε μικροοφειλέτη για μερικές εκατοντάδες ευρώ και την ίδια ώρα χαρίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια βεβαιωμένους φόρους στους κεφαλαιοκράτες, τους καναλάρχες και τους τραπεζίτες. Οι λαμογιές και οι απάτες τους καλύπτονται από τους νόμους που ψηφίζουν οι ίδιοι στην Βουλή κι από τις χουντικής έμπνευσης νομοθετικές πράξεις περιεχομένου που ούτε καν τις περνούν από τη Βουλή.

Έχουμε μόνο μια επιλογή: να τους ανατρέψουμε και να διαγράψουμε τα χρέη των μικροοφειλετών! Κανένας αγρότης, μικροεπαγγελματίας ή έμπορος, μισθωτός να μην χάσει το χωράφι του επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα χαράτσια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου