Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Κινέζοι παραγγέλνουν γενετικά τέλεια σχεδιασμένα μωρά στις ΗΠΑ



























Μια γενιά γενετικά τέλεια σχεδιασμένων μωρών φτιάχνει η τάξη των πιο εύπορων Κινέζων. Μάλιστα τα μωρά αυτά είναι... made in USA!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ibtimes, μια τάξη Κινέζων παραγγέλνουν τα μωρά τους στις ΗΠΑ. Τα γενετικά τροποποιημένα έμβρυα συχνά κυοφορούνται από Αμερικανίδες παρένθετες μητέρες. Το κόστος για ένα τέτοιο τέλεια σχεδιασμένο μωρό ανέρχεται από 20.000- 50.000 δολάρια.

Τα οφέλη από αυτό είναι πολλαπλά. Καταρχήν υπάρχουν πολλά ζευγάρια που δεν μπορούν να κάνουν παιδί αλλά δεν προτιμούν τη λύση της υιοθεσίας.

Επίσης φεύγοντας στις ΗΠΑ, γλυτώνουν την ασφυκτική πολιτική του ενός παιδιού που εφαρμόζεται με δρακόντεια αυστηρότητα στην Κίνα.

Ακόμη, καθώς το παιδί γεννιέται σε αμερικανικό έδαφος έχει την αμερικανική υπηκοότητα κι έτσι η οικογένεια του μπορεί να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, ένα όνειρο για εκατομμύρια Κινέζους.

Οι μέλλοντες γονείς αναλαμβάνουν το κόστος της διαδικασίας γονιμοποίησης, τα έξοδα της παρένθετης μητέρας καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επίσης καταβάλλουν σε αυτή ένα σημαντικό ποσό ως αμοιβή αλλά και όλους τους νόμιμους φόρους που ανέρχονται σε 13.000 δολάρια περίπου.

Υπάρχουν μάλιστα ειδικά πρακτορεία που αναλαμβάνουν την όλη διαδικασία. Το κόστος, όπως αναφέρουν στελέχη τους, για 2 παιδιά και τη μετανάστευση όλης της οικογένειας στις ΗΠΑ αγγίζει τελικά τις 300.000 δολάρια... all inclusive.

Yπάρχουν βέβαια και οι αντίστοιχες κλινικές στις ΗΠΑ που σύμφωνα με τα ημι-επίσημα στοιχεία, γιατί εντελώς επίσημα δεν υπάρχουν, το 40% των πελατών τους είναι Κινέζοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου