Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Έφτιαξαν ρομπότ - φονιά για μάχες με ανθρώπους















Ορισμένα από τα πιο λαμπρά μυαλά στον κόσμο εμφανίζονται φοβισμένα για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.




Ο Stephen Hawking, ο Bill Gates και ο Elon Musk έχουν πρόσφατα προειδοποιήσει για τους κινδύνους, με τον Stephen Hawking να επισημαίνει ότι θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής.



Στο μεταξύ, στην Ιαπωνία δημιούργησαν ένα ρομπότ που μπορεί να νικήσει έναν άνθρωπο σε μάχη με σπαθί, προβλέποντας τις κινήσεις του αντιπάλου του.

Οι υπεύθυνοι στο Namiki Laboratory ισχυρίζονται πως το ρομπότ χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να ανιχνεύσει τη στιγμή που θα χτυπήσει ο άνθρωπος, υπολογίζοντας έτσι την επίθεσή του.

Ενώ ο καθηγητής Rob Sparrow, ηθικιστής από το Πανεπιστήμιο Monash στη Μελβούρνη, αναφέρει ότι είμαστε μακριά από τη "robo-apocalypse", η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται στη μέση της ανάπτυξης ημιαυτόνομων όπλων.

"Δεν είναι το είδος των ρομπότ που θα ξυπνήσουν ένα πρωί και θα αποφασίσουν να μας σκοτώσουν όλους. Υπάρχει ένα τεράστιο ποσό ενέργειας που αφιερώνεται στη στρατιωτική ρομποτική αυτή τη στιγμή.

Νομίζω πως δεν είναι καλή ιδέα να επιτραπεί σε αυτόνομα όπλα και υπολογιστές να επιλέξουν ποιος ζει ή πεθαίνει.

Νομίζω ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος. Αυτό είναι για υποβρύχια που δεν έχουν πλήρωμα και ειδικά προγράμματα υπολογιστών του σκάφους δίνουν εντολή για να ρίξει τις τορπίλες.

Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για τεχνολογίες που αναπτύσσουν μόνο οι ΗΠΑ και οι ισραηλινές κυβερνήσεις, αλλά θα ακολουθήσουν η Κίνα και η Ινδία. Βρισκόμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη κούρσα εξοπλισμών", υπογράμμισε ο Rob Sparrow.




ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου