Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Γεννήθηκαν μαζί το 1934! Tα πρώτα πεντάδυμα που επιβίωσαν μετά τη γέννησή τους, Η συνέχεια της ιστορίας όμως θα σας σοκάρει…


















Στις 28 Μαΐου 1934 πέντε ολόιδια κορίτσια γεννήθηκαν πρόωρα σε μια φάρμα στον Καναδά. Και επέζησαν…

Σύντομα ο κόσμος έμαθε την ιστορία των πεντάδυμων κοριτσιών, οι οποίες έγιναν σύμβολο χαράς και ευτυχίας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. 


Η Yvonne, η Annette, η Cécil, η Émilie και η Marie ήταν τα πρώτα πεντάδυμα που επιβίωσαν μετά τη γέννησή τους και μάλιστα τα πρώτα ολόιδια πεντάδυμα στην ιστορία!

Μέχρι να γεννηθούν τα Quintuplets Dionne (πεντάδυμα των Dionne) το 1934, στο Οντάριο του Καναδά, κανείς δεν ήξερε πως είναι δυνατό να συλληφθούν πέντε μωρά ταυτόχρονα.
 Όχι μόνο μπορούσε να γίνει, αλλά οι μικρές Yvonne, Annette, Cecile, Emilie και Marie γεννήθηκαν δύο μήνες πρόωρα.
 Η ύπαρξή τους ήταν τεράστιο γεγονός που οι εφημερίδες πλήρωσαν τεράστια ποσά για φωτογραφίες τους.
 Ένα χρόνο αργότερα ο πατέρας τους υπέγραψε μια προσοδοφόρα σύμβαση για να εμφανιστούν τα κορίτσια στην Παγκόσμια Διεθνή Έκθεση του Σικάγο.

  

Η καναδική κυβέρνηση επενέβη, υποστηρίζοντας ότι οι γονείς τους δεν ήταν ικανοί να τις μεγαλώσουν αν ήθελαν να τις εκμεταλλευτούν έτσι. 
Το καναδικό κοινοβούλιο ψήφισε γρήγορα ένα νομοσχέδιο υιοθετώντας τις μικρές.
 Έτσι στάλθηκαν σε νοσοκομείο-νηπιαγωγείο, ακριβώς απέναντι από τους γονείς τους, όπου η κυβέρνηση του Καναδά και του Οντάριο προχώρησε στην εκμετάλλευση των ίδιων των κοριτσιών, σε εκπληκτικό βαθμό.
Σε λιγότερο από μια δεκαετία, 3 εκατομμύρια άνθρωποι, μερικές φορές πάνω από 3.000 την ημέρα, πέρασαν από το «Quintland», όπως ονομάστηκε το ίδρυμα που ήταν οι μικρές. 
Εκείνη την εποχή ολόκληρος ο πληθυσμός του Καναδά ήταν μόνο περίπου 11 εκατομμύρια. 

Οι επισκέπτες έβλεπαν τα πεντάδυμα να παίζουν, να τρώνε, να κοιμούνται, μέσω ειδικών μονόδρομων παραθύρων.
 Ήταν μακράν το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στον Καναδά, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες και από τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

    


Εκτιμάται ότι η δημοτικότητα των κοριτσιών συνέβαλλε άμεσα μισό δισεκατομμύριο δολάρια στην οικονομία του Οντάριο σε μόλις 9 χρόνια. Διασημότητες συνέρρεαν για να τις δουν, όπως η Αμέλια Έρχαρτ, ο Κλαρκ Γκέιμπλ, η Μπέτι Ντέιβις και η μελλοντική βασίλισσα Ελισάβετ Β'.
Και όλα αυτά πριν ακόμα υπάρξει η τηλεόραση. 


Tα κορίτσια χρησιμοποιήθηκαν σε όλα τα είδη των διαφημίσεων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για το Madame Αλέξανδρος κούκλες, Quaker Oats, Palmolive υγρά, Bee Hive χρυσό σιρόπι, οδοντόκρεμα, ομόλογα πολέμου.
Τα κεφάλαια που δημιουργήθηκαν μέσω των αναμνηστικών όπως ταχυδρομικές κάρτες,  πιάτα, και  κούκλες Dionne (που ακόμα ευρέως διαπραγματεύονται σήμερα στο διαδίκτυο καθώς και στο ενημερωτικό δελτίο του fan club του Dionne πεντάδα).Περίπτερα με σουβενίρ δημιουργήθηκαν  με πέτρες γονιμότητας  - που τις έπαιρναν  από το αγρόκτημα - προς 50 σεντς η κάθε μία?Ακόμα και ο πατέρας τους, τους πούλησε. 
 Παρά το γεγονός ότι οι γονείς τους ζούσαν απέναντι από Quintland, το ζευγάρι θεωρήθηκε ανεπιθύμητο εκεί, και έγιναν  σπάνιες οι επισκέψεις του. 

Στον Καναδά ξεκίνησαν οι εκπομπές το 1952, 9 χρόνια μετά το κλείσιμο της Quintland, οπότε και τα κορίτσια επεστράφησαν στην οικογένειά τους.



Ως αποτέλεσμα, άρχισαν να έχουν διάφορα ψυχολογικά και άλλα προβλήματα (αλκοολισμός, διπολική διαταραχή, διαλυμένοι γάμοι) καθώς μεγάλωναν.

Το 1997, οι τρεις αδελφές που είχαν απομείνει υπέβαλαν μήνυση κατά της κυβέρνησης του Οντάριο για όλα όσα τράβηξε η οικογένειά τους, την οποία προφανώς και κέρδισαν.

Η Annette και η Cécil είναι οι μόνες ζωντανές σήμερα και προσπαθούν να διαδώσουν την τραγική ιστορία τους.






ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

http://fanpage.gr/stories

http://3otiko.blogspot.gr

http://www.pbs.org


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου