Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Οι Γερμανοί ζητούν την υιοθέτηση τεχνολογίας τηλεχειρισμού των αεροπλάνων


Οι Γερμανοί ζητούν την υιοθέτηση τεχνολογίας τηλεχειρισμού των αεροπλάνων


















Η γερμανική αρχή ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας κάλεσε την αεροπορική βιομηχανία να εξετάσει την υιοθέτηση μιας τεχνολογίας που θα επιτρέπει τον τηλεχειρισμό ενός επιβατηγού αεροπλάνου ώστε να μπορεί να προσγειωθεί με ασφάλεια, μετά το δυστύχημα με τo Airbus A320 της Germanwings.

Οι ηχογραφήσεις και τα δεδομένα της μοιραίας πτήσης της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας δείχνουν ότι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς του Airbus A320 κλείδωσε τον κυβερνήτη έξω από το πιλοτήριο και έριξε το αεροπλάνο σε μια βουνοπλαγιά, προκαλώντας τον θάνατο και των 150 επιβαινόντων.

"Πρέπει να σκεφτούμε πέραν της σημερινής τεχνολογίας", δήλωσε σήμερα ο Κλάους Ντίτερ Σόιρλε, επικεφαλής της γερμανικής αρχής εναέριας κυκλοφορίας Deutsche Flugsicherung σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια επείγουσα ανάγκη ώστε να υπάρξει τηλεχειρισμός του αεροπλάνου και να οδηγηθεί αυτό με ασφάλεια στο έδαφος, σημείωσε.

"Δεν θα έλεγα ωστόσο ότι αυτή είναι η απλούστερη λύση", σχολίασε, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε τεχνολογία αυτού του είδους είναι πιθανό να υπάρξει μόνον την ερχόμενη δεκαετία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου