Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Οι μυθοι ειναι αλληγορικοι:Το Λιονταρι της Νεμεας ηταν κατι το εξωγηινο;


Ο Διόδωρος γραφει οτι ο λέων αυτός ηταν «άτρωτος σιδήρω και χαλκώ και λίθω» και ήταν γιος της σελήνης η οποία κατά παράκληση της Ήρας τον άφησε να πέσει επί του Απέσαντα όρους .
Δηλ. το λιονταρι της Νεμεας ηταν ενα ενα ον που επεσε απο την Σεληνη και ότι ήταν σιδερένιο, χάλκινο και λίθινο συνάμα.

 Εξωγήινη οντότητα, ρομπότ ή κάτι άλλο; 
Η λεξη Ηρακλή «Ήρα + κλη» = μυημένος στην Ήρα. 
Η Ηρα ηταν ο Αιθερας. 






Ο Ηρακλής ως άνθρωπος και ως μύστης μα κυρίως στο δεύτερο έχει δημιουργήσει πάμπολλα ερωτήματα για την ασταθή συμπεριφορά του και τα πάθη του. 
Δυστυχώς για τους αμύητους και τους μη πεπαιδευμένους στη βαθυτέρα γνώση της ψυχής έτσι όπως αυτή αποκαλύπτεται μέσα από τους μύθους δεν γίνεται κατανοητό ότι ο μύθος πάντα αποτελείται από δυο μέρη, 
1) μύθος = μαθώς = μάθημα, 
2) την καθεαυτό ιστορία η οποία αποτελεί την κάλυψη του μύθου και μπορεί να είναι ένα υπαρκτό γεγονός ή μια ιστορία.
 Έτσι, ο Ηρακλής ναι μεν είναι ο άνθρωπος με τα πάθη τους φόβους κλπ. παρόλα αυτά όμως είναι ο πρώτος ο οποίος εισήλθε στα μυστήρια του αιθέρος που μέχρι τότε ήταν απαγορευμένα για θνητό.
 Οι 12 αθλοι που τον βαλανε να κανει συμβολιζει οτι περασε 12 επιπεδα διανόησις με επιτυχια και εγινε απο γηινος, ηλιοκεντρικός ηρωας.
Σε αρκετες ζωγραφιες αντι για λεοντη φοραει δερμα λεοπαρδαλης .
Αυτο ειναι ενα προβλημα για τους παλαιοντολογους γιατι πραγματι υπηρχαν λεοπαρδαλεις στην Ελλαδα αλλα πριν να εμφανιστει ο homo sapiens δηλ. εμεις .Τοτε υπηρχαν μαιμουδες και πιθηκανθρωποι. 
Αργοτερα τον παρισταναν με λεοντη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου