Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Νεκροζώντανοι από την εποχή του Λίθου




















Ο φόβος για τους νεκροζώντανους σίγουρα δεν αποτελεί µια εµπορική ανακάλυψη της εποχής µας. Αρχαιολόγοι που εργάζονται στη Συρία αποκαλύπτουν ότι µε το φόβο της επιστροφής των νεκρών φαίνεται πως ζούσαν και οι άνθρωποι της λίθινης εποχής. 




Σύµφωνα µε την επιστηµονική επιθεώρηση «New Scientist», αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σε έναν αρχαίο οικισµό στη Συρία θαµµένα κρανία 10.000 ετών, συντετριµµένα και αποκοµµένα από τα σώµατά τους. 
Ο Juan José Ibañez, αρχαιολόγος από το ισπανικό Εθνικό Συµβούλιο Ερευνας της Βαρκελώνης, δήλωσε πως η πρακτική αυτή των ανθρώπων της λίθινης εποχής θα µπορούσε να υποδηλώνει την πίστη τους ότι η διαβίωση του ανθρώπινου είδους βρισκόταν για κάποιο λόγο υπό την απειλή των νεκρών. 


Ετσι, ξέθαβαν τα σώµατα όταν άρχιζαν να αποσυντίθενται, αποσπούσαν τα κεφάλια, τα συνέθλιβαν και στη συνέχεια τα έθαβαν ξεχωριστά. 
Οι αρχαιολόγοι κατέληξαν στο συµπέρασµα πως επρόκειτο για µια τελετουρ- γική πράξη, καθώς τα κρανία δεν είναι τυχαία επιλεγµένα, µιας και ανήκουν όλα σε άνδρες ηλικίας 18-30 ετών. Ισως οι άνθρωποι της εποχής του λίθου, καταλήγει το άρθρο στο «New Scientist», να έδωσαν τη δική τους µάχη µε την Αποκάλυψη των ζόµπι!


          http://erevnw.blogspot.        

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:http://www.e-typos.com
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:http://www.newscientist.com
                                        http://obsessedwithskulls.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου