Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ανακαλύφθηκε Αρπακτικό Ψάρι με Τέσσερα Μάτια και δυνατότητα Όρασης 360 μοιρώνΈνα ψάρι έχει ανακαλυφθεί από Γερμανούς επιστήμονες με τέσσερα μάτια και το ονόμασαν Glasshead barreleye.Το μοναδικό ψάρι έχει εξελίξχθει στην πραγματικότητα με ένα επιπλέον ζευγάρι μάτιων για, να το βοηθάνε να εντοπίζει καλύτερα το θήραμα και να αποφεύγει τα πιθανά αρπακτικά. 
Βρέθηκε σε 1.000 μέτρα βάθος κάτω από την επιφάνεια του νερού, στη Θάλασσα της Τασμανίας, επιπλέον σετ ματιών του Glasshead barreleye του δίνει ένα πεδίο όρασης 360 μοιρών, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά καλά προσαρμοσμένα για την επιβίωση στη βαθιά θάλασσα. 
 Τα ευρήματα, πουδημοσιεύονται στις τελευταίες Πρακτικά της Βασιλικής Εταιρείας , περιγράφουν το προηγουμένως άγνωστο είδος του ματιού.


Ένα σετ ματιών είναι πάνω από το κεφάλι του ψαριού, προς τα πάνω, ενώ το επιπλέον σετ είναι στις πλευρές του κεφαλιού του, οι οποίες του επιτρέπουν να δει οτιδήποτε περνά κάτω ή προς τα πλάγια. Ένα αληθινό αρπακτικό, που φτιάχτηκε για το κυνήγι.


Δείτε ένα εξαιρετικό διάγραμμα στη Wikipedia από τη λειτουργία των ματιών του Dolichopteryx longipes , ένα άλλο είδος της barreleye. 


ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
http://aorata-gegonota.blogspot.gr
http://becuo.com
http://australianmuseum.net
http://rspb.royalsocietypublishing.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου