Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η αύρα



Η αύρα είναι ένα είδος ηλεκτρομαγνητικού πεδίου κάποιας υπερυψηλής συχνότητας, η οποία και βρίσκεται γύρω από το κάθε φυσικό αντικείμενο ή σώμα.μερικοί άνθρωποι αποκαλούν το συγκεκριμένο φάσμα, τουλάχιστον για τους ζωντανούς οργανισμούς, ως «βιοενεργειακό» επίπεδο. η αλήθεια είναι βέβαια ότι αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει μόνον γύρω από το σώμα αλλά διέρχεται και μέσω αυτού. ούτε βέβαια και οι ηλεκτρομαγνητικές ροές περιορίζονται αποκλειστικά στο εξωτερικό του σώματος αλλά διαρκώς διέρχονται μέσω αυτού.

η αύρα διαθέτει ποικιλία χρωμάτων, «ήχων» και έντασης φωτός, απεικονίζοντας πιστά την φυσική, συναισθηματική, διανοητική και πνευματική κατάσταση του καθενός. ασφαλώς και η πρώτη εντύπωση που σχηματίζει ένας ενορατικός άνθρωπος για κάποιον άλλον είναι αυτή που βασίζεται στην αύρα του. Αν η αύρα δεν είναι ακριβώς ισομετρικά τοποθετημένη γύρω από το σώμα, τότε αυτό το άτομο χαρακτηρίζεται από μία ανισορροπία η οποία συχνά προέρχεται από μία εξάρτηση πάθους ή μία επέμβαση τρίτων παραγόντων προς το συγκεκριμένο άτομο. Μία χημική ανισορροπία στον οργανισμό του ανθρώπου θα είναι κι αυτή αρκετά πιθανή κάτω από παρόμοιο σύμπτωμα. Η αδύναμη αύρα ή η πλήρης απώλειά της ωστόσο θα αποτελέσει αρκετά πιο σοβαρή ένδειξη, η οποία μπορεί να σημαίνει και την πλήρη εξασθένιση της ζωτικής δύναμης έως και την πορεία προς το θάνατο.


ωστόσο οι συνήθεις ενδείξεις αύρας μαρτυρούν μάλλον ένα φάσμα χρωμάτων, συνήθως συγγενικών μεταξύ τους. Το αυρικό αυτό «σώμα» είναι άλλοτε μεγάλο και άλλοτε πιο περιορισμένο, δηλώνοντας συχνά κατά πόσον «ανοικτός» είναι ένας άνθρωπους στους γύρω και στο περιβάλλον του. Ασφαλώς και σε φάση αυτοπροστασίας, η Αύρα του κάθε ανθρώπου μικραίνει και γίνεται πιο πυκνή. Κάποιοι πιο χαρισματικοί άνθρωποι μπορούν να διακρίνουν και ορισμένες εικόνες μέσα στην Αύρα των ανθρώπων οι οποίες σχετίζονται συχνά με σύμβολα, αριθμούς ή και πρόσωπα άλλων ανθρώπων που σχετίζονται με αυτούς. Εξυπακούεται βέβαια ότι η Αύρα μπορεί και φανερώνει τις πραγματικές διαθέσεις ενός ανθρώπου, ανεξάρτητα με αυτές που αυτός προβάλλει με το φυσικό του σώμα ή με την ομιλία του.





όταν μάλιστα μεταξύ δύο ανθρώπων έχει προηγηθεί μία ερωτική πράξη, αυτό θα φανεί επίσης στην Αύρα τους αφού το ένα πρόσωπο θα έχει πάρει στοιχεία από το άλλο, έχοντας ως αποτέλεσμα το Αυρικό «σώμα» τους να είναι σχεδόν όμοιο, εκφράζοντας μάλιστα και την ακριβή φύση της σχέσης τους. Τα ίδια συμβαίνουν και με ανθρώπους που έχουν συμμετάσχει μαζί σε βιοενεργοθεραπείες ή σε οποιαδήποτε άλλη κοινή και στενή δραστηριότητα, οι οποίοι αναγκαστικά θα φέρουν ένα κοινό αυρικό πεδίο, τουλάχιστον για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα.

σε ορισμένες περιπτώσεις η Αύρα μπορεί να γίνει ορατή και στο φυσικό μάτι ή να είναι αισθητή απλά ως εναλλαγή αίσθησης ζέστης/κρύου. Σημαντικό είναι ωστόσο όλες οι διαπιστώσεις να γίνονται από το ενορατικό άτομο σε όσο το δυνατόν πιο φυσικές συνθήκες (δηλαδή μακριά από συνθήκες τεχνητού φωτός – θέρμανσης – ύγρανσης κλπ).

το πρώτο στάδιο της μεθόδου για να μπορέσει να δει κανείς την Αύρα ενός ανθρώπου είναι να καταφέρει πρώτα από όλα την όσο το δυνατόν πληρέστερη φυσική, συναισθηματική και νοητική του χαλάρωση. Αν εστιάσει κανείς στην περιοχή γύρω από το κεφάλι ενός ανθρώπου, με μία ιδιότητα που θα συνδυάζει τη χαλάρωση με τη συγκέντρωση, τότε θα μπορέσει να δει την κυματοειδή ακτινοβολία που υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή.

καλό είναι να ληφθεί υπ΄ όψιν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια πίεσης στον εαυτό μας ώστε να «δούμε» αυτό που περιμένουμε, κυριολεκτικά θα καταστρέψει κάθε πιθανό αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να έχουμε. Μάλιστα καθόλου δεν θα πειράξει αν αφήσουμε τα μάτια μας εντελώς ελεύθερα, αν είναι δυνατόν χωρίς ούτε την στοιχειώδη προσπάθεια εστίασης στην επίμαχη περιοχή που μελετούμε. Ακόμη κι αν καταφέρουμε να δούμε έστω και στιγμιαία την Αύρα του ανθρώπου, θα είναι μία μεγάλη επιτυχία, αν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζουμε κάτι τέτοιο στη ζωή μας.




ένα σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι ότι δεν θα πρέπει να παραξενευτούμε αν παρατηρήσουμε διαφοροποιημένο χρώμα στην αύρα του προσώπου που μελετούμε, τουλάχιστον μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Η Αύρα όντας ο καθρέφτης του ανθρώπου, ασφαλώς και θα αλλάξει χρώμα όταν ο άνθρωπος αλλάξει και αυτός διάθεση.

εξυπακούεται βέβαια ότι όπως κάθε ψυχικό χάρισμα, η αντίληψη και ερμηνεία της ανθρώπινης Αύρας είναι κάτι που για τους περισσότερους ανθρώπους θα χρειαστεί αρκετό χρόνο και εξάσκηση, ώστε να φτάσει αυτή η ιδιαίτερη ιδιότητα σε ένα αξιόπιστο επίπεδο. Η επίγνωση της Αύρας των ζωντανών οργανισμών αποτελεί και το πρώτο βήμα για την εναλλακτική Θεραπευτική η οποία ασχολείται θεμελιωδώς με την θεραπεία της Αιτίας μίας ασθένειας, παρά με αυτήν των Συμπτωμάτων. Ακριβώς σε αυτό το σημείο, μπορεί να συμπεράνει κανείς και το γεγονός ότι η εναλλακτική Θεραπευτική δεν είναι τίποτε άλλο από την εξισορόπηση και την ομογενοποίηση της Αύρας κάθε ζωντανού οργανισμού.

«τρύπες», «χάσματα», «μετακινήσεις» αλλοιώσεις «χρωματισμών» της Αύρας σε ορισμένα σημεία του σώματος, είναι αυτά που μας δίνουν και τις πρώτες ενδείξεις της ασθένειας η οποία και μπορεί να είναι έτοιμη να εκδηλωθεί στο φυσικό σώμα του ανθρώπου στο άμεσο μέλλον, ή απλά που μπορεί να τον ταλαιπωρεί ήδη στο παρόν. Το σύμπτωμα στο φυσικό σώμα είναι και το τελευταίο στάδιο εκδήλωσης της κάθε ασθένειας. Αν πάλι επιθυμεί κανείς να δει τη δική του Αύρα, δεν έχει παρά να δει τον εαυτό σου σε ένα καθρέφτη το οποίο θα είναι ομαλά φωτισμένο από φυσικό φως. Η πιο «ορατή» περιοχή που μπορεί να κοιτάξει κανείς είναι αυτή πάνω από τους ώμους και ιδιαίτερα της κεφαλής. (Δεν είναι τυχαίο ότι τα φωτοστέφανα των Αγίων βρίσκονται πάντα στην προαναφερθείσα περιοχή). Εκεί ακριβώς θα δείτε ένα είδος ροής συννέφου φωτός κάποιο χρώματος το οποίο εκφράζει και το επίπεδο στο οποίο λειτουργείτε.

πέρα από αυτά τα πρώτα ενορατικά στάδια, είναι άλλο γνώρισμα, αυτό της αίσθησης των χεριών, μπορείτε να το δοκιμάσετε, τοποθετώντας τις παλάμες σας την μία απέναντι από την άλλη, σε απόσταση γύρω στο τέσσερα με πέντε εκατοστά. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα, μία αίσθηση πιθανότατα να εμφανιστεί στο κέντρο της κάθε παλάμη σας. Απομακρύνοντας τα χέρια σας κάποια στιγμή θα νιώσετε την έλξη που είχε σχηματιστεί ανάμεσά τους να χάνεται, ενώ φέρνοντάς τα κοντύτερα και πάλι, θα δείτε να επανέρχεται η ίδια αίσθηση.


ασφαλώς και η αύρα συνδέεται με τα Επτά Τσάκρα που έχουν εντοπιστεί αρχικά από τις ανατολικές θρησκείες. Στα αρχαία Σανσκριτικά «Τσάκρα» σημαίνει «Ρόδα» και αυτό γιατί τα συγκεκριμένα σημεία αποτελούν πηγές (ενεργειακής) κίνησης. Το κάθε Τσάκρα αντιπροσωπεύεται από ένα χρώμα, μία νότα και φυσικά συνδέεται μοναδικά με ένα συγκεκριμένο ζωτικό σημείο του σώματος. Ασφαλώς και ανάλογα με το χρωματισμό της ευρύτερης Αύρας ενός ανθρώπου, μπορεί κανείς και να καταλάβει ποιο είναι το Τσάκρα πάνω στο οποίο λειτουργεί περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου