Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Σνόουντεν: «Έχουμε αισθητήρες στις τσέπες μας που μας παρακολουθούν όπου και αν πάμε»
Σοβαρές αποκαλύψεις για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του κάθε ανθρώπου έκανε το πρώην στέλεχος της ΝSA Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος προειδοποίησε για την απώλεια της ιδιωτικότητας σε όλους του πολίτες.Σε δίλεπτο βίντεο που γυρίστηκε στη Μόσχα όπου έχει βρει προσωρινά άσυλο,ο Σνόουντεν αναφέρθηκε στις ανησυχίες που επικρατούν στο θέμα των παρακολουθήσεων λέγοντας:

«Έχουμε αισθητήρες στις τσέπες μας που μας παρακολουθούν όπου κι αν πάμε. Σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για τα προσωπικά δεδομένα του κάθε ανθρώπου», είπε στο μήνυμά του που μεταδόθηκε σήμερα από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4.

«Ένα παιδί που γεννιέται σήμερα θα μεγαλώσει χωρίς την ιδέα της ιδιωτικότητας. Δεν θα μάθουν ποτέ τι σημαίνει να έχει κανείς μια ιδιωτική στιγμή, μια μη καταγεγραμμένη σκέψη που δεν θα έχει περάσει από ανάλυση. Κι αυτό αποτελεί πρόβλημα γιατί η ιδιωτικότητα μετράει, είναι αυτό που μας επιτρέπει να καθορίζουμε ποιοι είμαστε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε», πρόσθεσε.

Περιγράφοντας τις διαστάσεις που έχουν λάβει τα φαινόμενα παρακολούθησης, ο Σνόουντεν έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

«Οι μέθοδοι παρακολούθησης όπως περιγράφονται στο βιβλίο ''1984'' του Τζορτζ Όργουελ δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που συμβαίνει σήμερα» τόνισε ο Σνόουντεν και πρόσθεσε ότι «μαζί μπορούμε να πετύχουμε μια καλύτερη ισορροπία, να δώσουμε ένα τέλος στη μαζική παρακολούθηση και να υπενθυμίσουμε στις κυβερνήσεις ότι αν πραγματικά θέλουν να ξέρουν πώς νιώθουμε, το να ρωτήσουν είναι πάντα φθηνότερο από την κατασκοπεία».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου