Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΟΤΣΙ Τρομοκρατική επίθεση από ισλαμιστές στη Ρωσία - Τουλάχιστον 18 νεκροί
"Μαύρη" χήρα προερχόμενη από ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες Τσετσένων αυτονομιστών ανατινάχτηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ (το παλιό Στάλινγκραντ) με αποτέλεσμα τουλάχιστον 18 να είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους και περίπου 40 οι τραυματίες από την έκρηξη, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, με πιθανότερο το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης εν όψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Σότσι τον Φεβρουάριο.Οι ισλαμιστές στην Ρωσία που προέρχονται από την Τσετσενία και το Νταγκεστάν όπου κατοικούνται από τουρκόφωνους πληθυσμούς χρηματοδοτούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας, και είναι οι ίδιες ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Συρία πολεμώντας το καθεστώς Άσαντ.
Η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή ανακοίνωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από γυναίκα καμικάζι, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass.
Η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στον σταθμό γύρω στις 12.45΄τοπική ώρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του περιφερειακού υπουργείου Εσωτερικών Σβετλάνα Σμολιανίνοβα. Σύμφωνα με το Itar-Tass, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στις συσκευές ανίχνευσης μετάλλων που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.
Τον περασμένο Οκτώβριο γυναίκα καμικάζι από το Νταγκεστάν πραγματοποίησε επίθεση επίσης στο Βόλγκογκραντ, μέσα σε λεωφορείο γεμάτο από φοιτητές, παρασύροντας στο θάνατο έξι ακόμη ανθρώπους. Αυτή η επίθεση είχε ήδη εγείρει ανησυχίες για τα μέτρα ασφαλείας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο.
Προς το παρόν, δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη για την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό, ωστόσο αυτή σημειώνεται λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση του ηγέτη των Τσετσένων ανταρτών Doku Umarov, με την οποία καλούσε τους συντρόφους του για επιθέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.
Το Βόλγκογκραντ (ρωσικά Волгогра́д, προφορά σύμφωνα με το Διεθνές φωνητικό αλφάβητο [vəlɡɐˈɡrat]) είναι πρωτεύουσα της Περιφέρειας Βόλγκογκραντ. Έχει πληθυσμό 1.012.000 κατοίκους.
Η πόλη ιδρύθηκε το 1589 με το όνομα Τσαρίτσιν (ρωσ. Царицын), το οποίο έφερε μέχρι το 1925. Τότε μετονομάσθηκε, προς τιμήν του Ιωσήφ Στάλιν σε Στάλινγκραντ (ρωσ. Сталинград) (πόλη του Στάλιν). Το 1961 η πόλη άλλαξε και πάλι όνομα παίρνοντας το σημερινό της, χάρη στον ποταμό Βόλγα, ο οποίος τη διασχίζει. Εκτείνεται σε μήκος 80 χιλιομέτρων από βορρά προς το νότο, στις δυτικές όχθες του ποταμού Βόλγα και έχει πληθυσμό 1,011 εκατομμυρίων ατόμων. Η πόλη έγινε διάσημη για την αντίσταση και τις εκτεταμένες ζημιές που δέχτηκε κατά τη Μάχη του Στάλινγκραντ κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Λόγω της ιστορικής αυτής μάχης το πρώην "Στάλινγκραντ" έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία για το ρωσικό λαό, και οι τρομοκράτες ήθελαν να χτυπήσουν στην πόλη αυτή για να πλήξουν συμβολικά το ηθικό της Ρωσίας, ειδικα τώρα που σε δύο μήνες αρχίζουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί του Σότσι, προσπαθώντας να δημιουργήοσουν κλίμα ανασφάλειας.Φυσικά δεδομένου και της προσπάθειας μποικοταρίσματος από την Δύση των Ολυμπιακών αγώνων για οποιαδήποτε πιθανοαπίθανη αιτία (κατηγορούν τον Β.Πούτιν ως ομοφοβικό), υπάρχουν πολάκέντρα στην Δύση που θα ήθελαν να δημιουργηθούν προβλήματα κατά την διάρκεια των Αγώνων.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου