Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Τεράστιο γκράφιτι κάλυψε το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου- Απίστευτος βανδαλισμός




H όψη του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου, επί της οδού Στουρνάρη, είναι καλυμμένη με ένα γιγαντιαίο γκράφιτι, που καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια του τοίχου, γεγονός που καθιστά
την αφαίρεση ή τον καθαρισμό του σχεδόν αδύνατο.

Ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ιωάννης Γκόλιας, ο οποίος αρνήθηκε να καταδικάσει τον βανδαλισμό του κτιρίου, δήλωσε πως η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί "έλλειμμα αγωγής και πολιτισμού, καθώς πρόκειται για ένα μνημείο". Ενώ έσπευσε να συμπληρώσει πως "Έχω πολλά να καταδικάσω και δε θέλω να μπω σε αυτήν τη λογική. Δεν εκφράζω ούτε ευαρέσκεια, ούτε δυσαρέσκεια".

Παράλληλα, ο ίδιος απέδωσε το περιστατικό στις αντικειμενικές δυσχέρειες του ιδρύματος που δεν φυλάσσεται. "Δεν έχω φύλακες. Από τους 40 έχουν μείνει οι τρεις. Έχουμε πάρει ελάχιστους επιπλέον. Και τί δεν ακούσαμε γι’ αυτό. Όσους έχουμε, φυλάνε τον εσωτερικό χώρο. Δεν έχουν οπτική επαφή με το τί συμβαίνει εξωτερικά. Το είδα κι εγώ αυτό που συνέβη, αλλά τί θέλετε να κάνω; Να βάλουμε χρήματα και μετά να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε τη ΔΕΗ; Προσπαθώ να θέσω προτεραιότητες. Οπότε, θα μπορούσα να καταδικάσω αυτό που έγινε, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορώ να το κάνω", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκόλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου