Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Στόλος του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα από Ουκρανία, Ρουμανία, Γεωργία και Τουρκία - Βρυχάται η «Αρκούδα»

putin-russian-navy

Άλλο ένα μέτωπο κατά της Ρωσίας ανοίχτηκε από την Δύση στον Καύκασο...

με την Τουρκία να βγαίνει μπροστά και να προκαλεί, προτρέποντας το Αζερμπαϊτζάν να επιτεθεί στην Αρμενία. Μάλιστα ο Ερντογάν έχει δηλώσει πως «θα υποστηρίξουμε το Αζερμπαϊτζάν μέχρι τέλους» και «προσευχόμαστε για να θριαμβεύουν οι Αζέροι αδελφοί μας στις μάχες αυτές με τις λιγότερες δυνατές απώλειες».

Την ίδια ώρα η Άγκυρα έστειλε δύο φρεγάτες στην Οδησσό της Ουκρανίας, ενώ ενισχύει τις σχέσεις της με το Κίεβο κατά της «Αρκούδας», έχοντας στο μυαλό ακόμα και επίθεση στην Κριμαία μέσω Τατάρων.

Την ίδια ώρα, η Ρουμανία αναμένει από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα γίνει στη Βαρσοβία τον Ιούλιο, να εγκριθεί η δημιουργία ενός στόλου του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα.

Όπως δηλώνει ο ΥΕΘΑ της χώρας, Μίχνεα Μοτός, στον στόλο «θα ενταχθούν πολεμικά πλοία της Ουκρανίας και της Γεωργίας» και γιατί όχι και της Τουρκίας, η οποία ήδη έστειλε, όπως είπαμε δύο φρεγάτες στην Οδησσό.

Ο Ρουμάνος αξιωματούχος είναι της άποψη πως ο εν λόγω στόλος αυτός θα ενισχύσει δήθεν την συνεργασία στην περιοχή. Η πραγματική αιτία είναι βέβαια ότι οι ΗΠΑ μέσω των χωρών που βρέχονται από την Μαύρη Θάλασσα θέλει να αυξήσει την παρουσία του ΝΑΤΟ εκεί με το βλέμμα στην Ρωσία.

Ωστόσο, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας ισχυροποιείται συνεχώς στέλνοντας ηχηρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου