Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τουρκικά αεροσκάφη λέει το ΝΑΤΟ





Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πως η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίπτει τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο επειδή δεν είναι κυρίαρχη χώρα.









Η δήλωση του κ. Στόλτενμπεργκ έγινε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου του CNN, ο οποίος εξέφρασε την απορία γιατί το ΝΑΤΟ υποστήριξε την ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό και γιατί δεν ισχύει το ίδιο για την Ελλάδα, της οποίας ο εναέριος χώρος παραβιάζεται καθημερινά από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε πως η Τουρκία είναι κυρίαρχη χώρα, ενώ η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο.

Όπως δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ, η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της, επειδή είναι μια χρεοκοπημένη χώρα υπό κηδεμονία.





Σύμφωνα με τον κ. Στόλτενμπεργκ, μόνο η Γερμανία έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, αφού η Ελλάδα ανήκει στην Γερμανία.

«Από την στιγμή που η Γερμανία δεν ενοχλείται που η Τουρκία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της περιουσίας της στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα θέμα», τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

«Αν οι Γερμανοί ενοχληθούν από τις παραβιάσεις των Τούρκων στο οικόπεδό τους, θα καταρρίψουν τα τουρκικά μαχητικά» είπε ακόμα ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Οι δηλώσεις του κ. Στόλτενμπεργκ δεν απασχολούν την ελληνική κυβέρνηση, αφού αφενός δεν της πέφτει λόγος και αφετέρου ο Αλέξης Τσίπρας έχει πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθεί αυτή την εποχή, όπως η συνεργασία του με τον Βασίλη Λεβέντη.

ΣΧΟΛΙΟ:ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ;;; ΟΧΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου