Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ (ΜΑΧΟΜΕΧ-ΜΠΑΦΟΜΕΘ) ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ ΤΗΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑ





Όταν στη συντηρητική αμερικανική πολιτεία της Οκλαχόμα αποφάσιζαν να διαλαλήσουν την πίστη τους στο Θεό με ένα μνημείο για τις Δέκα Εντολές έξω από το πολιτειακό Καπιτώλιο, δεν φαντάστηκαν ότι οι Σατανιστές θα αξίωναν ισότιμη μεταχείριση στη θρησκευτική ελευθερία ζητώντας και αυτοί το δικό τους μνημείο για τον σατανά.

Το πολιτειακό νομοθετικό σώμα της Οκλαχόμα, που ανήκει στις λεγόμενες πολιτείες της Ζώνης της Βίβλου - νότιες και κεντρικές πολιτείες όπου κυριαρχεί ο συντηρητικός προτεσταντισμός - επέτρεψε την ανέγερση του μνημείου των Δέκα Εντολών έξω από το Καπιτώλιο το 2009.


Τοποθετήθηκε εκεί παρά τις αντιδράσεις νομικών, οι οποίοι αμφισβητούσαν την συνταγματικότητα της εν λόγω απόφασης. 

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών στην Οκλαχόμα έχει καταθέσει αγωγή ζητώντας την απομάκρυνση του μνημείου. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα των θρησκευόμενων της Οκλαχόμα δεν είναι αυτό: η οργάνωση Σατανικός Ναός με έδρα τη Νέα Υόρκη πρότεινε σε ειδική επιτροπή του Καπιτωλίου να δωρίσει στην πολιτεία ένα μνημείο προς τιμή του σατανά.
Η σατανική ομάδα παρουσίασε τα σχέδια  την Δευτέρα, για το άγαλμα του Σατανά δυόμισι μέτρων που θέλει να βάλει στο 
 Καπιτωλίο της Οκλαχόμας .


Το οποίο απεικονίζει τον Σατανά ως Baphomet,
-με επικεφαλής φιγούρα μια κατσίκα με κέρατα, φτερά και μακριά γενειάδα, που συχνά χρησιμοποιείται ως σύμβολο της τον αποκρυφισμό.
Στο σχέδιο ο Σατανάς κάθεται σε ένα θρόνο σατανικης πεντάλφας
-στολισμένος  με χαμογελαστά παιδιά δίπλα του.

Group unveils Satan statue design for Oklahoma

«Το μνημείο έχει σχεδιαστεί για να αντανακλά τις απόψεις των σατανιστών στην πόλη Οκλαχόμα και πέρα», είπε ο εκπρόσωπος των σατανιστών Lucien Greaves σε μια δήλωση του. "Το άγαλμα θα έχει επίσης ένα λειτουργικό σκοπό, όπως μια καρέκλα, όπου οι άνθρωποι όλων των ηλικιών μπορούν να κάθονται στην αγκαλιά του Σατανά για έμπνευση και στοχασμό."



Παρόμοιες αιτήσεις για  μνημεία έχουν γίνει από έναν ηγέτη Hindu στη Νεβάδα, μια ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων και την σατιρική Εκκλησία της Monster Ιπτάμενα Σπαγγέτι.


Δείτε  την φωτογραφία:


Σε αυτήν την 9 Σεπτεμβρίου 2010 φωτογραφία, μια πινακίδα

 στήθηκε από τους άθεους στην Οκλαχόμα Σίτι διαβάζει "Μην πιστεύετε ...

"Νομίζω ότι πρέπει να θυμάστε πού είστε. Αυτή είναι η Οκλαχόμα, η μέση της ενδοχώρας», δήλωσε ο Δημ. Don Armes, R-Faxon. "Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ανεκτικοί με τους ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά από εμάς, αλλά αυτό είναι Οκλαχόμα."

Το μνημείο που θα έχει εξασφαλίσει ιδιωτική χρηματοδότηση αναμένεται να κοστίσει γύρω στα 20.000 δολάρια. Ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάικ Ριτζ που πρωτοστάτησε στην ανέγερση του μνημείου των Δέκα Εντολών και του οποίου η οικογένεια βοήθησε να συγκεντρωθούν τα 10.000 δολάρια που απαιτούντο, δεν σχολίασε το αίτημα του Σατανικού Ναού. 
Ο Γκριβς είπε ότι ο Ριτζ με τη στάση του «βοηθάει τη σατανική ατζέντα να προωθηθεί καλύτερα από όσο θα μπορούσε οποιοσδήποτε από εμάς».


Ο Μπρέιντι Χέντερσον, νομικός διευθυντής της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών στην Οκλαχόμα, δήλωσε ότι αν οι αξιωματούχοι της πολιτείας επιτρέπουν τη μία μορφή θρησκευτικής έκφρασης, θα πρέπει να επιτρέψουν και τις εναλλακτικές.

«Θα προτιμούσαμε η τοπική κυβέρνηση της Οκλαχόμα να εργάζεται προκειμένου να υπηρετεί την κοινότητά μας και να βελτιώνει τις ζωές των κατοίκων της Οκλαχόμα παρά να εγείρει γρανιτένια μνημεία για να μας δείχνει πόσο ενάρετη είναι» είπε ο Χέντερσον και προσέθεσε: «Αλλά αν οι Δέκα Εντολές με το ξεκάθαρα χριστιανικό μήνυμα επιτρέπεται να παραμένει στο Καπιτώλιο, τότε το μνημείο που προτείνει ο Σατανικός Ναός δεν μπορεί να απορριφθεί εξαιτίας της διαφορετικής θρησκευτικής του γωνίας».


Η ιστοσελίδα του Σατανικού Ναόυ εξηγεί ότι «επιδιώκει να διαχωρίσει τη θρησκεία από την δεισιδαιμονία, αναγνωρίζοντας τη θρησκευτική πίστη ως μια μεταφορικό πλαίσιο με το οποίο θα κατασκευαστεί ένα αφηγηματικό πλαίσιο για τους στόχους και τα έργα τους.

  
Ενώ ο εκπρόσωπος τους Greaves λέει  ότι είναι υποκρισία των κρατικών ηγετών της Οκλαχόμα να μην το δεχθούν, λέει η ομάδα είναι σοβαρή για να έχουμε ένα μνημείο να τοποθετηθεί εκεί.

Η ομάδα έχει ήδη συγκεντρώσει σχεδόν το ήμισυ των 20.000 δολαρίων που χρειαζόμαστε για να οικοδομήσουμε το μνημείο.

«Έχουμε σχέδιο για να προχωρήσουμε η με τον ένα ή τον άλλο τρόπο", δήλωσε ο Greaves.


"Ο Σατανάς στέκεται ως το απόλυτο σύμβολο για την ανιδιοτελή εξέγερση κατά της τυραννίας, ελεύθερη και ορθολογική έρευνα, και την υπεύθυνη επιδίωξη της ευτυχίας»,
αναφέρειι  η ιστοσελίδα τους .
«Δεν βλέπω σατανισμό ως θρησκεία, και δεν έχουν καμία θέση στο κράτος Capitol", δήλωσε ο Sears, R-Bartlesville.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:http://news.yahoo.com
                                                 http://www.tovima.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου