Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ταλιμπάν: "Η φυλή Καλάσα θα εξαλειφθεί λόγω Ισλάμ"Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στρατός και επίλεκτες μονάδες της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην απομακρυσμένη περιφέρεια Τσιτράλ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου ζουν αρκετές χιλιάδες Καλάσα, δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο κορυφαίος αξιωματούχος της αστυνομίας.


Η κοινότητα αυτή πιστεύεται ότι αποτελείται από απογόνους του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η ανάπτυξη αυτή πραγματοποιήθηκε αφού ένα βίντεο διάρκειας 50 λεπτών έκανε στις 2 Φεβρουαρίου την εμφάνισή του σε ιστότοπους οι οποίοι προωθούν τον τζιχάντ και καλούσε την κοινότητα να ασπασθεί το ισλάμ ή να αντιμετωπίσει το θάνατο.

«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές στη φυλή Καλάσα ότι θα εξαλειφθεί αν δεν αγκαλιάσει το ισλάμ», αναφέρει στο βίντεο ένας άγνωστος διοικητής των Ταλιμπάν.

Η απειλή προκάλεσε φόβο στην κοινότητα αυτή που ζει στις κοιλάδες του Τσιτράλ περικυκλωμένη από οχυρά μαχητών από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν έχουν επιτεθεί κατά το παρελθόν στην περιοχή και πριν από περίπου τρία χρόνια είχαν απαγάγει έναν έλληνα καθηγητή.

Οι Καλάσα ζουν εδώ και αιώνες στην περιοχή και εξακολουθούν να τηρούν τα έθιμά τους και τη θρησκεία τους παρά τις απόπειρες σκληροπυρηνικών μουσουλμάνων να τους αναγκάσουν να αλλαξοπιστήσουν.

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας είπε προς το Γερμανικό Πρακτορείο πως το σχέδιο της κυβέρνησης θα εξασφαλίσει πως οι Καλάσα θα παραμείνουν ασφαλείς από τους εξτρεμιστές, οι οποίοι μπορούν να διεισδύσουν στο Τσιτράλ ακόμη και από την επαρχία Νουριστάν του Αφγανιστάν.

«Είμαστε επί ποδός για την ασφάλεια αυτών των κοιλάδων», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί λόγω της ευαισθησίας αυτού του ζητήματος.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, οι Καλάσα είναι οι απόγονοι στρατιωτών του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι έμειναν πίσω όταν ο έλληνας στρατηλάτης προχώρησε βαθύτερα στην ινδική υποήπειρο πριν από 2.000 χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου