Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Η επιστήμη της χειραγώγησης του νου από τα μμε


Υπάρχει μια αόρατη δύναμη που κυβερνά την ανθρώπινη θέληση. Αυτή η δύναμη μπορεί να ελεγχθεί εύκολα και αυτό είναι επικίνδυνο διότι ο έλεγχος δεν γίνεται μόνο από τον άνθρωπο στον οποίο ανήκει αλλά μπορεί να γίνει και από οποιονδήποτε άλλο. Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι ο άνθρωπος είναι ένα ον με ελεύθερη βούληση. Ισχύει όμως αυτό στην πραγματικότητα;

Πειράματα που έχουν γίνει σε ανθρώπους που βρίσκονται σε υπνωτική κατάσταση έχουν δείξει ότι υπάρχει ένας μηχανισμός που αποδέχεται όλες τις εντολές που του δίνονται και στη συνέχεια τις εφαρμόζει σε ένα πρόσωπο το οποίο έχει απόλυτη εξουσία πάνω του.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Ποιός έχει την απόλυτη εξουσία πάνω στην ύλη; Η αλήθεια είναι ότι η απόλυτη εξουσία ανήκει στη συνείδηση. Αυτή ελέγχει και κατευθύνει όλες τις ενέργειες σύμφωνα με αποδεκτές εντολές, πεποιθήσεις και οδηγίες. Αν όμως τα πράγματα είναι έτσι, τότε τι είναι το υποσυνείδητο;

Το υποσυνείδητο είναι ένα «αρχείο», το οποίο συγκεντρώνει όλα τα πράγματα που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία με συνειδητό τρόπο. Οι κλινικοί ψυχολόγοι George Pratt και Peter Lamprou, στο βιβλίο τους «Ας μιλήσουμε για Σένα» περιγράφουν την αναλογία συνειδητού και υποσυνείδητου με ένα ψύλλο και έναν ελέφαντα. Ο ψύλλος (συνειδητό) κάθεται πάνω σε έναν ελέφαντα (υποσυνείδητο) τον οποίο νομίζει ότι μπορεί να ελέγξει. Αλλού του λέει να πάει όμως κι αλλού καταλήγει. Έτσι, εάν κάποιος έχει πρόσβαση στο υποσυνείδητό σας, στην πραγματικότητα ασκεί άμεσο έλεγχο πάνω σας χωρίς να το καταλάβετε.

Η είσοδος των γεγονότων, των πεποιθήσεων και των εντολών υπό συνθήκες ύπνωσης δεν περιλαμβάνει το λογικό μέρος του εγκεφάλου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να επεξεργαστεί και να απορρίψει αυτά τα στοιχεία.

Το υποσυνείδητο διαθέτει μια αυτονόητη αδυναμία που μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά και μοιραία. Είναι αδύνατον να ξεχωρίσει το ψέμα από την αλήθεια. Οτιδήποτε δέχεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις (το οποίο αναλύεται παρακάτω) το θεωρεί αληθινό και όχι μόνο. Το υποσυνείδητο θεωρεί ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει και ότι σίγουρα θα πραγματοποιηθεί. Στα μάτια των άλλων ανθρώπων θα μοιάζει με θαύμα, αλλά για το υποσυνείδητο αυτό δεν ισχύει επειδή μπορεί να κάνει τα πάντα.

Πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα; Ας δούμε για παράδειγμα τον τρόπο που οι διαφημιστικές εταιρείες προσπαθούν να ελέγξουν τους ανθρώπους μέσω της κατανόησης αυτών των μηχανισμών εξουσίας του υποσυνειδήτου.

1. Χρησιμοποιείται η διαρκής επανάληψη ορισμένων δηλώσεων αναλόγως με το τι επιδιώκουν και τι θέλουν να ακούσουμε. Κάθε δήλωση είναι προσεκτικά μελετημένη ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επιρροή.

2. Χρησιμοποιούνται εικόνες που επηρεάζουν τα κέντρα ελέγχου του ανθρώπινου εγκεφάλου. Όταν κυκλοφορήσει μια πολεμική ταινία, όλοι όσοι μιλούν γι’ αυτή δημιουργούν εικόνες στο μυαλό τους. Όσο περισσότερο μιλάτε γι’ αυτό το θέμα, τόσο πιο έντονες εικόνες δημιουργούνται και το υποσυνείδητο θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν πραγματικότητα. Παρατηρήστε τις δηλώσεις που επαναλαμβάνουν διαρκώς τα δελτία ειδήσεων και αφουγκραστείτε ποια εικόνα δημιουργούν διαρκώς στο νου σας. Η πλύση εγκεφάλου είναι τόσο μαζική που τελικά οι υποβολές τους θα γίνονται η μελλοντική μας πραγματικότητα, μέχρι να βρεθεί ένας ικανός αριθμός ανθρώπων που θα αντιστέκεται στην πληροφορία τους.

3. Τα έντονα συναισθήματα που συνδέονται με γεγονότα δημιουργούν αντίστοιχες εικόνες. Ο φόβος είναι το ισχυρότερο συναίσθημα και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι εδώ και χρόνια τα δελτία ειδήσεων έχουν μετατραπεί σε δελτία τρόμου.

Αυτό το τρίπτυχο που αποτελείται από τη δήλωση, την εικόνα και το συναίσθημα είναι το υλικό του υποσυνειδήτου. Όλα αυτά τα διαμορφώνει σε δεδομένα και τα μεταφέρει στο κέντρο διαδικασίας λήψης αποφάσεων του εγκεφάλου. Τα υπόλοιπα είναι απλώς θέμα χρόνου.

Ο καλύτερος τρόπος αντίστασης στην τρομοκρατία τους είναι να τους κλείσετε!

Να θυμάστε πως οτιδήποτε δέχεστε ως αληθινό θα συμβεί ακόμη και αν δεν είναι κοινώς αποδεκτό.


ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου