Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Τα ρωσικά ορυχεία με τα… ψυχεδελικά σχέδια


Με έργα τέχνη μοιάζουν οι τοίχοι από τα εγκαταλελειμμένα ορυχεία αλατιού της ΑικατερινούποληςΗ ρωσική πόλη Αικατερίνμπουργκ ή αλλιώς Αικατερινούπολη έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο όταν κατά τη ρωσική επανάσταση, στις 17 Ιουλίου 1918 ο τσάρος Νικόλαος Β' της Ρωσίας και η οικογένειά του εκτελέστηκαν σε ένα από τα σπίτια της πόλης.

Αυτό που δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό είναι τα εγκαταλελειμμένα ορυχεία που βρίσκονται κάτω από την πόλη και σε βάθος σχεδόν 200 μέτρων...

Τα ορυχεία αλατιού ήταν άλλοτε ενεργός πόρος της Ρωσίας έχουν σταματήσει να λειτουργούν εδώ και χρόνια και πλέον έχουν γίνει πόλος έλξης για τα... ψυχεδελικά σχέδια που έχουν αποτυπωθεί στους τοίχους!

Τα εντυπωσιακά σχέδια που μοιάζουν με έργα τέχνης και που καλύπτουν ολόκληρο το παλιό ορυχείο έχουν δημιουργηθεί από την ύπαρξη του ορυκτού καρναλίτη, ενός ορυκτού του μαγνησίου που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία λιπασμάτων, που έχει χρωματίσει τους βράχους.

Μόνο ένα μικρό μέρος του ορυχείου λειτουργεί ακόμα, ενώ η είσοδος στο λαβύρινθο των στοών που επεκτείνονται για χιλιόμετρα κάτω από το έδαφος δεν είναι προσβάσιμος στο κοινό και η είσοδος σε αυτά επιτρέπεται μόνο με ειδική άδεια από τις ρωσικές αρχές.
Ο κ Mishainik και η παρέα του αψήφησαν τον αλμυρό αέρα, την πίεση και τον υψηλό κίνδυνο των κατολισθήσεων και των διαρροών αερίου για να συλλάβει στο φωτογραφικό φακό του ψυχεδελικά σχέδια στους τοίχους απολαύστε τα: ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου