Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Πρόταση Βαρουφάκη: Mυστικοί φοροελεγκτές τουρίστες & σπουδαστές (pdf η επιστολή)

















"Οραματιζόμαστε ότι ‘στρατολογούμενοι’ θα προέρχονται από όλες τις εκφάνσεις της ζωής (πχ. μαθητές, οικονόμοι, ακόμη και τουρίστες στις δημοφιλείς περιοχές με μεγάλη φοροδιαφυγή) που θα πληρώνονται με την ώρα και θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν"


 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η EΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΔΩ





Η πρόσληψη τουριστών, νοικοκυρών και σπουδαστών, που θα λειτουργούν σαν μυστικοί φορολογικοί ελεγκτές, είναι μεταξύ των προτάσεων του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προς το Eurogroup. Η πρόταση, συγκαταλέγεται στη λίστα που απέστειλε ο κ. Βαρουφάκης στον πρόεδρο της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ την διέρρευσε πρώτος ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Financial Times Πίτερ Σπίγκελ.

Οι «φοροπράκτορες» θα αμείβονται με μπλοκάκι και θα περνούν πρώτα από σύντομη εκπαίδευση.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, παράλληλα με αυτές τις εργασίες, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει να ξεκινήσουν σε υψηλό επίπεδο οι συζητήσεις με τους θεσμούς σχετικά με την πιθανή επόμενη συμφωνία, όπως προέβλεπε η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Η ελληνική πλευρά προτείνει η «επόμενη συμφωνία» να πάρει «τη μορφή ενός συμβολαίου για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».



«Οραματιζόμαστε ότι ‘στρατολογούμενοι’ θα προέρχονται από όλες τις εκφάνσεις της ζωής (πχ. μαθητές, νοκοκυρές, ακόμη και τουρίστες στις δημοφιλείς περιοχές με μεγάλη φοροδιαφυγή) που θα πληρώνονται με την ώρα και θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν από τους παράνομους που φοροδιαφεύγουν» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.

Η επιστολή Βαρουφάκη προτείνει επίσης αύξηση την αύξηση των δημόσιων εσόδων κατά 500 εκατ. ευρώ ετησίως μέσω της χορήγησης αδειών τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο.
https://twitter.com/SpiegelPeter/status/573863449018646528/photo/1

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου