Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΦΗΜΙΣΜΕΝΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΟΒΟΝΤΕΒΙΤΣΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟΈνα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια της Μόσχας, η Ι.Μ. Novodevichy (Νέα Παρθένος) γνωστή και ως Bogoroditse-Smolensky , καίγεται.
Η φωτιά ξεκίνησε από το κωδωναστάσιο και επεκτάθηκε σε όλον τον τρούλο ο οποίος και καταστράφηκε.Κάτοικοι της περιοχής κατέγραψαν τις πρώτες εικόνες και μαγνητοσκόπησαν τη σκηνή, ενώ οι ίδιοι αναφέρουν ότι έβλεπαν τις φλόγες και τους καπνούς να τυλίγουν τη Μονή, μισή ώρα πριν επέμβουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.


Όχι, το Κρεμλίνο δεν είναι στην πυρκαγιά, αλλά Μονή Νοβοντέβιτσι είναι στη Μόσχα


Η Μονή Νοβοντέβιτσι ανεγέρθηκε
 από τον Μεγάλο Πρίγκιπα της Μόσχας στον 16ο αιώνα
.Άλλα κτήρια στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του καμπαναριό, ήταν μεταγενέστερες προσθήκες.

Σύμφωνα με το μύθο, ο Ναπολέων προσπάθησε να ανατινάξει την Ορθόδοξη Χριστιανική μονή όταν υποχώρησε από τη Μόσχα το 1812, αλλά σώθηκε από μια ομάδα μοναχές.

Ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, το συγκρότημα είναι επίσης το πιο διάσημο νεκροταφείο της Ρωσίας, όπου τα φωτιστικά σώματα του ρωσικού πολιτισμού και της πολιτικής έχουν θαφτεί εκεί. Οι τάφοι περιλαμβάνουν  των συγγραφέων Άντον Τσέχωφ, Νικολάι Γκόγκολ και Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, καθώς και σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουστσόφ και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Μπόρις Γιέλτσιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου