Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Το Δώρο» του Πούτιν στην Τουρκία !!!Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανταμείβει επαρκώς τον νέο σύμμαχο του, τον « Οθωμανό» Πρόεδρο Ερντογάν για την «πολιτική» του στην Συρία, τονίζει σε έκτακτο άρθρο του το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων postskriptum.org.

Το ρωσικό πρακτορείο επικαλείται την εφημερίδα Al-Watan, αναφέροντας ότι, στα σύνορα της Συρίας και της Τουρκίας, κατασκευάζεται η μεγαλύτερη βάση επικοινωνιών σε όλη την Μέση Ανατολή , η οποία θα μπορούσε να υπονομεύσει άμεσα την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην περιοχή κοντά σχετικά στις συριακές ακτές, στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας, θα κατασκευαστεί ένα πολύ μεγάλο κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης , των πάσης φύσεως τουρκικών επικοινωνιών.

Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη δημιουργία του κέντρου αναφέρουν ως έδρα την περιοχή της Λατάκιας. Ο επικεφαλής των συριακών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών της Συρίας, Υποπτέραρχος Jamil Hassan, ο οποίος θεωρείται ο ισχυρότερος «αξιωματούχος» στην Συρία μετά τον Πρόεδρο Άσαντ, Αξιωματικοί του επίλεκτου σώματος της ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, ο αξιωματικός σύνδεσμος της «Χεζμπολάχ», ο διοικητής της ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην Ταρτούς , και ένας Ρώσος αξιωματικός με τον βαθμό του στρατηγού, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την οργάνωση αυτού του κέντρου , θα έχουν λόγο στην εγκατάσταση αυτή .


Η βάση θα κατασκευαστεί σε μια από τις κορυφές του όρους Jabal kurd . Η βάση αυτή με το εξοπλισμό που θα διαθέτει θα σαρώνει στην κυριολεξία, όλες τις επικοινωνίες και συνομιλίες του τουρκικού στρατού , συμπεριλαμβανομένης και της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο Πέλαγος και την Κύπρο. Το σίγουρο είναι ότι από εδώ και στο εξής θα παρακολουθούνται πολύ στενά όλες οι τουρκικές στρατιωτικές κινήσεις σε όλη την ευρύτερη περιοχή . Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το όρος Jabal kurd είναι το υψηλότερο βουνό στην Συρία, και είναι δυνατό από την κορυφή του, να δει κάποιος το τουρκικό έδαφος σε απόσταση πολλών δεκάδων χιλιομέτρων μέσα στην ενδοχώρα.

«Από την άποψη του Β.Πούτιν, αυτό είναι ένα αξιοπρεπές «χαστούκι» προς τον Ερντογάν, για τον ρόλο του, στο «βρώμικο» πόλεμο εναντίον του καθεστώτος του Άσαντ στην Συρία», τονίζει το ρωσικό δημοσίευμα επί λέξη.

Οι Ιρανοί είναι επίσης χαρούμενοι, διότι στην περίπτωση αυτή, θα παίξουν τον ρόλο του «πιστού σκύλου», και θα αποδείξουν το κύρος και την ανάπτυξη της στρατιωτικής και πολιτικής επιρροής τους στην περιοχή αυτή , καταλήγει το δημοσίευμα .

Η κατασκευή της βάσης, μπορεί επίσης να είναι μια απάντηση του Άσαντ, στην μη εξουσιοδοτημένη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο θύλακα του Σουλεϊμάν Σαχ, καταλήγει το δημοσίευμα .
TO ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία της τεράστιας αυτής ρωσικής στην ουσία βάσης υποκλοπών, έχει πολλές και διαφορετικές αποστολές. Για πρώτη φορά η Ρωσία «βάζει πόδι» «ουσιαστικά» στην περιοχή της Μέση Ανατολής , ελέγχοντας στεριά , θάλασσα και αέρα.

Ότι κινείται σε Συρία, Ανατολική Μεσόγειο , Κύπρο, ΝΑ Αιγαίο Πέλαγος , Αίγυπτο, Ισραήλ, σε συνδυασμό με τον ελλιμενισμό ρωσικών ναυτικών μονάδων επιφάνειας και υποβρυχίων στην ΛΕΜΕΣΟ, θα εντοπίζεται και θα καταγράφεται. Άλλωστε δεν θα άφηναν ποτέ οι Ρώσοι, την παρουσία ρωσικών ναυτικών μονάδων στην Κύπρο, «απροστάτευτη» .

Η Τουρκία για πρώτη φορά θα έχει την «καυτή ανάσα» της ρωσικής αρκούδας στο «σβέρκο της», με ότι αυτό συνεπάγεται. Είπαμε πάντα υπάρχουν «παγκόσμιοι παίκτες», όπως είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα η παρουσία των οποίων, είναι καταλυτική στις όποιες γεωπολιτικές και ενεργειακές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου