Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Τρολάρουν διεθνώς την πρόταση να προσληφθούν τουρίστες και φοιτητές για φοροεισπράκτορες


Τρολάρουν διεθνώς την πρόταση να προσληφθούν τουρίστες και φοιτητές για φοροεισπράκτορες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν πολλοί ξένοι από τις προτάσεις Βαρουφάκη - Τι έγραψαν οι Financial Times, η Wall Street Journal και ο Independent -

 Διαβάστε τι γράφουν στο twitter Πρωτοφανές παραλήρημα έχει προκαλέσει η πρόταση Βαρουφάκη για εθελοντές σε ρόλο εφοριακού στον παγκόσμιο Τύπο! Από τη στιγμή που ο έλληνας υπουργός Οικονομικών έφερε στο φως την πρόταση να προσλάβει τουρίστες, νοικοκυρές και φοιτητές ως «μυστικούς πράκτορες» για την πάταξη της φοροδιαφυγής ένα «κύμα» ξένων δημοσιευμάτων κατέκλυσε το Διαδίκτυο, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο τον ασκό του Αιόλου σε ένα ατελείωτο τρολάρισμα της επίμαχης επιστολής. 

Τον χορό «έσυρε» το δημοσίευμα των FT που με τον τίτλο «Η Ελλάδα θέλει να κάνει τους τουρίστες... φοροεισπράκτορες!» παρέσυρε την WSJ, η οποία... το χόντρυνε, μιλώντας για «ξεκαρδιστικό σχέδιο» της Ελλάδας με «καλωδιωμένους τουρίστες που θα χρησιμοποιούν μηχανήματα που θα παρέχει η ΕΕ». Εν συνεχεία το retweet του Νίξον με μια φωτογραφία με ημίγυμνες, καλλίγραμμες κοπέλες να χορεύουν σε ένα beach bar και η λεζάντα «Βρείτε ποιος είναι ο μυστικός ελεγκτής» άναψε φωτιά στα social media.

Οι «πιστοί» χρήστες του twitter είναι απλά αδύνατο να μην αντιλήφθηκαν τον καταιγισμό των ξένων δημοσιευμάτων που σχολιάζουν ποικιλοτρόπως το σχέδιο Βαρουφάκη. Ενδεικτικά και μόνο ένα #hashtag της είδησης αποδεικνύει το ενδιαφέρον χρηστών και ξένων μέσων.
Ρεπορτάζ για τις προτάσεις Βαρουφάκη φιλοξενούν τα περισσότερα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ανάμεσά τους και ο Independent και οι IrishTimes.

Ο σουηδός ΥΠΕΞ «σταυρώνει» τον Βαρουφάκη: Είναι αυτοί οι άνθρωποι σοβαροί;


Στο στόχαστρο του γνωστού για τις ανθελληνικές του στάσεις σουηδού υπουργού Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ μπήκε ο έλληνας ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης και οι προτάσεις του για εθελοντές εφοριακούς...Ο Μπιλντ έσπευσε να σχολιάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter την είδηση που κάνει το γύρο του διαδικτύου, γράφοντας: «Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει οι τουρίστες να μπαίνουν στο ρόλο του εφοριακού... Καλά είναι αυτοί οι άνθρωποι σοβαροί;»

Δείτε πιο κάτω το επίμαχο tweetΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου