Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Νέα ταυτότητα στο facebook.Πως να τους δώσετε αυτό που θέλουν!



Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει πολύ συζήτηση σχετικά με την νέα πολιτική απορρήτου και δημοσιεύσεων του facebook που τίθεται σε ισχύ από την 1 Ιανουαρίου.

Πανικόβλητοι φίλοι μου αρχίζουν και postάρουν "δηλώσεις" περί προσωπικών δεδομένων κτλ στο προφίλ τους.Δεν νομίζω ότι όλα αυτά να έχουν και κανένα αποτέλεσμα.Μα κανένα....


Αντί αυτού σκέφτηκα έναν απλό τρόπο για να δώσουμε όλοι στο facebook αυτό που θέλει.Την "ταυτότητα" μας.
Το μόνον που θα χρειαστείτε είναι....
1.humor
2.google
3.κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας

Έχουμε και λέμε λοιπόν.......





1.googάρουμε και βρίσκουμε μια οποιαδήποτε μορφή ταυτότητας στο διαδίκτυο.Αν γράψετε την λέξη ID Card θα βγουν εκατοντάδες αποτελέσματα,όπως το παρακάτω......





2.Με την βοήθεια ενός προγράμματος επεξεργασίας εικόνας,φροντίζουμε και καλύπτουμε την υπάρχουσα εικόνα.









3.Βρίσκουμε μια εικόνα την οποία θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε σαν εικόνα μας.......πχ τον Darth Vader .Μπορούμε φυσικά να βάλουμε και μια δική μας εικόνα ,από αυτές που ήδη έχουμε χρησιμοποιήσει στο προφίλ μας.Έτσι και αλλιώς δεν είναι πια προσωπική.
Για το παράδειγμα μας εδώ βρήκα και κατέβασα τον Darth Vader.





4.Πάλι με την βοήθεια ενός προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών ,τοποθετούμε την νέα φωτογραφία στην θέση της παλιάς.Ταυτόχρονα γράφουμε και όποιο όνομα θέλουμε στην νέα μας ταυτότητα.Υπάρχουν εκατοντάδες ελεύθερα fonts τα οποια μπορούμε να κατεβάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε.Στο τέλος αν θέλουμε τραβάμε και μια "παλαίωση" στην νέα μας ταυτότητα και έχουμε το παρακάτω αποτέλεσμα.






Έτσι.....είμαστε καθόλα έτοιμοι να ανεβάσουμε την "ταυτότητα" μας στο facebook ,δίνοντας του αυτό που μας ζητάει. Αμ πωςςςςςςςς......

Σαν συμπέρασμα

1.ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν δίνουμε προσωπικά στοιχεία στο δίκτυο.Δεν εννοώ το όνομα....Αλλά ταυτότητες,τηλέφωνα,ΑΦΜ, και τα σχετικά.ΠΟΤΕ!
2.Την δύναμη στο διαδίκτυο την έχουμε εμείς οι χρήστες και όχι οι εταιρίες.Αυτό να το ξέρετε και να μην το ξεχνάτε !
3.Δεν γεννήθηκε ακόμα το Αμερικανάκι που θα βάλει δύσκολα στον...Έλληνα.ΑΚΟΜΑ.

Προσωπικά για την νέα ταυτότητα έκανα χρήση των....ACDSEE,Corel draw,Corel,Corel Paintshop pro.Φυσικά και υπάρχουν δεκάδες προγράμματα και πολύ καλύτερες εφαρμογές.Είναι θέμα το τι μπορεί να βρει κανείς και πόσο εξοικειωμένος είναι.

Καλή διασκέδαση σε όλους λοιπόν......ας "γλεντήσουμε" λίγο το facebooΚ

1 σχόλιο: