Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ οι υπάλληλοι της Βουλής;






































Δύο μέτρα και δύο σταθμά λειτουργούν στο Δημόσιο, καθώς το δώρο Χριστουγέννων κόπηκε σε όλους, εκτός από τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου.

Με απόφαση του προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη, θα δοθεί ως «επιχορήγηση» – δώρο Χριστουγέννων στους υπαλλήλους της Βουλής. Δηλαδή, μπορεί στους δημοσίους υπαλλήλους να έχει κοπεί το δώρο των Χριστουγέννων, ωστόσο ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής έλαβε με απόφαση του προέδρου του Σώματος χριστουγεννιάτικο δώρο-επιχορήγηση ύψους 150.000 ευρώ.

Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι το «δωράκι» των 150.000 ευρώ έρχεται ως έκτακτη επιχορήγηση. Από τη στιγμή που ο σύλλογος υπαλλήλων της Βουλής έχει έσοδα και μάλιστα αρκετά, όπως είναι τα ενοίκια που λαμβάνει από το καφενείο της Βουλής, το εστιατόριο, το ταχυδρομείο και κυρίως από την Εθνική Τράπεζα, γιατί να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες με τη μορφή της «έκτακτης επιχορήγησης»;

Ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί τουλάχιστον από τον άνθρωπο που έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του, στην απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε χθες στην κοινοβουλευτική διαφάνεια. Για την εν λόγω επιχορήγηση ο σύλλογος των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος εντέλει έκανε δεκτό το αίτημά τους.

Το ποσό του «δώρου» θα πιστωθεί στον λογαριασμό των υπαλλήλων της Βουλής στην Εθνική Τράπεζα, όπου σύμφωνα με την απόφαση, προορίζεται «για την κάλυψη των αναγκών του συλλόγου, όπως χριστουγεννιάτικα δώρα, βραβεύσεις των παιδιών των υπαλλήλων που αρίστευσαν, καθώς και άλλες δράσεις που εντάσσονται στον κοινωνικό ρόλο του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου