Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Η NASA σχεδιάζει να κατασκευάσει μια «Ιπτάμενη Πολιτεία» στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης.Πόσο μπορεί να είναι αληθές το ότι πολύ υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν στην επιφανεία της;;

Παρά τις πολύ υψηλες θερμοκρασίες που επικρατούν, η Αφροδίτη αποδεικνύεται ότι αποτελεί έναν αρκετά ελκυστικό για εξερεύνηση πλανήτη.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως oι επιστήμονες της NASA αναπτύσσουν ένα σχέδιο για την κατάκτηση της ανώτερης ατμόσφαιρα του με έναν στόλο ηλιακών αεροσκαφών που μπορούν να δημιουργήσουν μια ολόκληρη πόλη πάνω από τα σύννεφα στο μέλλον.


Αυτή η ιδέα αναπτύχθηκε πρόσφατα σε ένα επιχειρησιακό συνέδριο της NASA για την Αφροδίτη, όπου και αποφασίστηκε να υπάρξει μαι σειρά αποστολών στον συγκεκριμένο πλανήτη.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, όταν ακούει την ιδέα της μετάβασης στην Αφροδίτη και την εξερεύνηση της, σκέφτεται την επιφάνεια, όπου είναι αρκετά θερμή ώστε να λιώσει μόλυβδο και την πίεση που είναι η ίδια σαν να βρίσκεσαι σχεδόν ένα μίλι κάτω από τον ωκεανό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μηχανικός αεροδιαστημικής της NASA, Chris Jones στο περιοδικό IEEE Spectrum.

Και συνεχίζει: «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν μπει στον κόπο να κοιτάξουν τη σχετικά πολύ πιο φιλόξενη ατμόσφαιρα του πλανήτη και πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εκεί για λίγο».

Ο λόγος που συζητείται η εν λόγω ιδέα είναι ότι η Αφροδίτη είναι ένας πλανήτης πολύ πιο κοντά στη Γη από ό,τι ο Άρης που αποτελεί τον επόμενο στόχο της ανθρώπινης εξερεύνησης. Ένα άλλο στοιχείο που κάνει την Αφροδίτη ενδιαφέρουσα είναι το γεγονός ότι το μέγεθός της είναι όμοιο με εκείνο της Γης. (tanea)


----------------------------------------------
Πόσο μπορεί να είναι αληθές το ότι πολύ υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν στην Αφροδίτη;;; 
Σας παραθέτουμε παλαιότερες αναρτήσεις προς σκέψη:

Αφού η Αφροδίτη δεν έχει φυσικούς δορυφόρους, τότε τι είναι αυτά τα αντικείμενα σε τροχιά γύρω της ??


Το πέρασμα της Αφροδίτης 5 και 6 Ιουνίου 2012 και τα προηγούμενα περασματά της.

ΕΒΡΑΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΊΑ ΤΟΥΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΜΑΙΟΥ 2012;;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου