Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Mείωση σύνταξης σε ιδιοκτήτες ακινήτων!
Μοντέλο... καγκουρό μελετά η κυβέρνηση για τις συντάξεις μετά από πιέσεις που ασκούνται από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μπει στο μικροσκόπιο από ειδικούς του υπουργείου οικονομικών και του υπουργείου Εργασίας από το περασμένο Φθινόπωρο μετά από οδηγίες της τρόικας.

Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία" το μοντέλο που εξετάζεται είναι της Αυστραλίας και συνδέεται με την ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη που θα αρχίσει να αποδίδει το κράτος από το 2015 και είναι στο ποσό των 360 ευρώ.

Οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν θα λαμβάνουν διαφορετική σύνταξη ανάλογα με τα εισοδήματα που έχουν από άλλες πηγές, όπως για παράδειγμα από ενοίκια.

Η σύνδεση της σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια τέθηκε από τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας σε συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Εργασίας.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας σημείωναν στην εφημερίδα ότι οι προτάσεις είναι από τεχνικά κλιμάκια και όχι από τους επικεφαλής της τρόικας.

Το μοντέλο στην Αυστραλία προβλέπει συντάξεις διαφορετικών ταχυτήτων. Το ποσό εξαρτάται από την ηλικία, τα έτη ασφάλισης, της οικογενειακή κατάσταση αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία. Λαμβάνονται υπόψιν τα εισοδήματα, η αξία των αυτοκινήτων, αλλά και τα ακίνητα που έχει κανείς εκτός από το σπίτι στο οποίο διαμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου