Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Charlie Hebdo















Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, με έδρα την Υεμένη, «Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Youtube, ένας εκ των ηγετών του παρακλαδιού του διεθνούς τρομοκρατικού δικτύου σημειώνει ότι η οργάνωση αναλαμβάνει «την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επιχείρηση εκδίκησης», τονίζοντας ότι «επέλεξε τον στόχο, χρηματοδότησε την επιχείρηση και στρατολόγησε τον επικεφαλής της».
Ο τίτλος του βίντεο είναι «Εκδίκηση για τον προφήτη του Αλλάχ: μήνυμα σε σχέση με την ευλογημένη επίθεση του Παρισιού» και το στέλεχος της οργάνωσης που εμφανίζεται σε αυτό ονομάζεται Νασέζ Μπεν Αλί Αλ Ανάσι.









Ο τελευταίος μάλιστα ισχυρίζεται ότι η επίθεση έγινε με την έγκριση του «γενικού εμίρη», δηλαδή αρχηγού της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, «στη μνήμη και σύμφωνα με την παράδοση του Οσάμα Μπιν Λάντεν».



Την Παρασκευή, έτερο στέλεχος της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο είχε απειλήσει τη Γαλλία με νέες επιθέσεις, χωρίς όμως να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στη Charlie Hebdo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου