Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Θράσος δίχως όρια από τα φερέφωνα της Άγκυρας στην Θράκη! Γιατί μας κατηγορούν!






Προκαλούν τα φερέφωνα της Άγκυρας στη Θράκη, κατηγορώντας την Ελλάδα για έλλειψη δημοκρατίας, την στιγμή που στη «μαμά» Τουρκία ακόμα και να φτερνιστεί κανείς χωρίς την άδεια του Ερντογάν θα τον καταδίκαζε, τουλάχιστον, σε φυλάκιση. Με δελτίο τύπου που εξέδωσε το «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» (ΚΙΕΦ - DEB) δηλώνει πως δεν θα συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καθώς θεωρεί αντιδημοκρατικό το πλαφόν του 3% που ισχύει για να έχει ένα κόμμα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Φυσικά ξεχνά να αναφέρει πως το αντίστοιχο ποσοστό στην Τουρκία είναι 10%, ώστε να μην μπορούν οι Κούρδοι να έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.


«Ως Κόμμα πιστεύουμε στην αναγκαιότητα της εκπροσώπησης της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης στο Ελληνικό κοινοβούλιο και πιστεύουμε ότι πρέπει να ακουστεί δυνατά η φωνή της μειονότητας. Η πρόωρες εκλογές αποτέλεσαν αφορμή στις φήμες και στα παρασκηνιακά πολιτικά κουτσομπολιά που ήθελαν την ανάμιξη του κόμματος και των διοικητικών στελεχών της, με της εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και της υποψηφιότητες. Την κίνηση αυτή την θεωρούμε ως μια κακόβουλη πράξη που έχει ως στόχο την αξιοπιστία του ΚΙΕΦ…Το ΚΙΕΦ δεν θα χαραμίσει για μικροπολιτικά οφέλη την μεγάλη υποστήριξη και την αξία των 43.000 ψήφων που πήρε στις Ευρωεκλογές τον Μάιο. Το ΚΙΕΦ θα μείνει ουδέτερο και δεν θα υποστηρίξει οποιοδήποτε κόμμα ή υποψήφιο στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στης 25 Ιανουαρίου 2015. Το ΚΙΕΦ, ως μια πολιτική κίνηση που έχει πάρει την μεγάλη στήριξη της Μειονότητας, θα συνεχίσει να δημοσιοποιεί τα προβλήματα και να είναι η φωνή της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας…Το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) που στις τελευταίες Ευρωεκλογές πήρε τη μεγάλη υποστήριξη των μειονοτικών ψηφοφόρων, βγήκε με διαφορά πρώτο κόμμα στην Ροδόπη και στην Ξάνθη και τρίτο κόμμα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν θα είναι η αυλή η το δεκανίκι άλλου πολιτικού κόμματος, ούτε υποστηρικτής προσωπικών συμφερόντων.


Ως Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φόρα ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας και τον αγώνα μας, για να επιστραφούν τα δικαιώματα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνής συμβάσεις…», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους τα ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου, τα οποία όμως, χάρη στην δημοκρατία που υπάρχει στην Ελλάδα έχουν φωνή.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου