Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Λύθηκε το μυστήριο με τον σκελετό του «θαλάσσιου τέρατος» που ξεβράστηκε σε ακτή;


Σε ακτή του ρωσικού νησιού Σαχαλίνα βρέθηκε ο σκελετός ενός τεράστιου θαλάσσιου τέρατος, για τον οποίο οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε ποιο είδος ανήκει

Το 2006 Ρώσοι στρατιώτες φωτογράφισαν τον σκελετό ενός τεράστιου ζώου που ξεβράστηκε στις ακτές του νησιού Σαχαλίνα στην ανατολική Ρωσία. Το «τέρας» είχε μήκος είκοσι μέτρα και από ό,τι φαινόταν στο δέρμα του πρέπει να είχε γούνα ή τρίχες.




Οι ντόπιοι κάτοικοι πίστεψαν ότι πρόκειται για θαλάσσιο τέρας και αισθάνθηκαν αμηχανία και τρόμο. Τα συναισθήματα φόβου μεγάλωσαν όταν οι αρχικές εξετάσεις των επιστημόνων από τα οστά και τα δόντια του μυστηριώδους τέρατος έδειξαν ότι δεν πρόκειται για κάποιο είδος ψαριού ή για κροκόδειλο ή αλιγάτορα.



Μετά από επίμονες και λεπτομερείς εξετάσεις στον σκελετό του μέχρι χθες μυστηριώδους ζώου, οι επιστήμονες φαίνεται ότι κατέληξαν οκτώ χρόνια μετά οριστικά και αμετάκλητα περί τίνος πρόκειται... Τελικά, σύμφωνα με το πόρισμά τους, που βασίστηκε στην εξέταση του κρανίου του ζώου το μυστηριώδες τέρας των ρωσικών ακτών είναι μια τεράστια φάλαινα, που ανήκει στο είδος μπελούγκα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου