Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ανακάλυψαν νέα Γη, δίπλα στην Γη μας!











Ανάρτηση 26 Ιανουαρίου 2013

Ανακάλυψαν νέα Γη, δίπλα στην Γη μας!
Μία σπουδαία ανακάλυψη έκαναν οι αστρονόμοι, καθώς εντόπισαν έναν πλανήτη που μοιάζει με τη Γη και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 12 ετών φωτός από τον πλανήτης μας. Πρόκειται για το εύρημα μίας διεθνούς επιστημονικής ομάδας, που εντόπισε το άστρο Tau Ceti, από το οποίο περιφέρεται ένας πλανήτης (πέντε συνολικά) που ενδέχεται να φιλοξενεί ζωή.

«Τώρα ρίχνουμε για πρώτη φορά μία ματιά στα μυστικά των πλησιέστερων γειτονικών μας άστρων και των μέχρι πρότινος κρυμμένων πλανητών που ενδέχεται να είναι κατοικήσιμοι» δήλωσε ο Paul Butler, μέλος της ομάδας. «Η δουλειά αυτή προαναγγέλλει τη στιγμή που θα μπορούμε να ερευνήσουμε απευθείας τους πλανήτες και να ψάξουμε για νερό, διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο και άλλα σημάδια ζωής», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το άστρο Tau Ceti, όπως αναφέρει το Sciencerecorder, βρίσκεται σε απόσταση 12 ετών φωτός από τον πλανήτη μας, ενώ οι πέντε πλανήτες που περιφέρονται γύρω του έχουν περίπου την πενταπλάσια μάζα από εκείνη της Γης.

Η ομάδα των αστρονόμων, με επικεφαλής τον Mikko Tuomi from του University of Hertfordshire, ανακοίνωσε ότι το ενδιαφέρον εύρημα επετεύχθη χάρη στο συνδυασμό 6.000 παρατηρήσεων από τρία διαφορετικά εργαλεία και υπολογισμούς.

Τι ήξερε ο Πτολεμαίος και ονόμασε τον αστερισμό...."Κήτος";Μήπως το γνώριζε;





Το Κήτος (Λατινικά: Cetus, συντομογραφία: Cet) είναι αστερισμός που σημειώθηκε πρώτη φορά στην αρχαιότητα από τον Πτολεμαίο (στην Αλμαγέστη) και είναι ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση.

Είναι αστερισμός του νοτίου ουράνιου ημισφαιρίου, γνωστός και με την προσωνυμία "Φάλαινα". Είναι αμφιφανής στηνΕλλάδα. Ο αστερισμός αυτός εκτείνεται νότια των Ιχθύων και του Κριού και μεταξύ του Υδροχόου και του Ηριδανού Το Κήτος είναι ορατό κυρίως στην αρχή του φθινοπώρου και μεσουρανεί κατά τα μεσονύκτια Αυγούστου - Σεπτεμβρίου ή περί την 10η εσπερινή του Οκτωβρίου ή ακόμη 8η εσπερινή του Νοεμβρίου κλπ. Περιλαμβάνει περί τους 110 αστέρες, ορατούς με γυμνό οφθαλμό, ο λαμπρότερος των οποίων είναι 2ου μεγέθους.

Στον αστερισμό αυτόν υπάρχει ο πιο γνωστός μεταβλητός αστέρας, ο Mira Ceti emoticon smileΘαυμάσιος Κήτους) που αναφέρεται στην Αλμαγέστη ως "ο επί της λοφίας" (του Κήτους).

Κήτος (αστερισμός) - Βικιπαίδεια

Ξαφνιάστηκα περίεργα διαβάζοντας ότι,ο αστερισμός του Κήτους είναι γνωστός και με την προσωνυμία..."Φάλαινα"!Κι αυτό γιατί...
ενώ ετοιμαζόμουν να αναρτήσω τις παρακάτω φωτογραφίες από το http://www.sky-map.org/ ,
μπήκα στη Βικιπαίδεια για να προσθέσω και τις πληροφορίες για τον αστερισμό και διάβασα για τη..."Φάλαινα"!

Κατ'αρχήν,ανακαλύπτοντας για πρώτη φορά το "αντικείμενο",σκέφτηκα ότι αυτό μοιάζει με...φάλαινα!Ψάχνοντας,στη συνέχεια,ανακάλυψα και δεύτερο!Σκέφτηκα ότι είναι τυχαίο!Όταν όμως ανακάλυψα το τρίτο και το τέταρτο,τότε απέρριψα ότι είναι απλά..."τυχαίο" ή κάποιο..."λάθος" των φωτογραφιών που έχει βγάλει το διαστημικό τηλεσκόπιο!

Και τότε αναρωτήθηκα,γιατί ο Πτολεμαίος ονόμασε τον αστερισμό..."Κήτος";Και γιατί φέρει και την προσωνυμία..."Φάλαινα";
Το σχεδιάγραμμα του αστερισμού δεν μας δείχνει ότι μοιάζει με κήτος!Τότε,γιατί δόθηκε αυτή η ονομασία;Πόσο μάλλον το προσωνύμιο!
Δείτε,λοιπόν,τα "αντικείμενα" που μοιάζουν καταπληκτικά με φάλαινες!!!
Το πιο καταπληκτικό όμως είναι ότι και τα τέσσερα(ίσως να είναι και άλλα),είναι πανομοιότυπα!!!
Τι ήξερε ο Πτολεμαίος και ονόμασε τον αστερισμό..."Κήτος";Μήπως τα είχε δει;Και τι μπορεί να είναι αυτά τα "αντικείμενα";
Που μοιάζουν καταπληκτικά με φάλαινες και είναι πανομοιότυπα,με τεράστιο μέγεθος;
Οι υποθέσεις πολλές και οι συνειρμοί πάμπολλοι...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου