Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η Αφροδίτη ήταν κάποτε κατοικήσιμος πλανήτης;;


























"Το Venus Express της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) βοηθάει τους πλανητικούς επιστήμονες να ερευνήσουν εάν η Αφροδίτη είχε κάποτε ωκεανούς. Εάν είχε, τότε ενδεχομένως να ήταν ένας κατοικήσιμος πλανήτης, όπως η Γη."


Σήμερα, η Γη και η Αφροδίτη μοιάζουν εντελώς διαφορετικές. Η Γη είναι ένας πλούσιος, και ήπιος κόσμος, που βρίθει από ζωή, ενώ η Αφροδίτη είναι ένας φρικτός πλανήτης, με τη θερμοκρασία επιφάνειας να καίει τα πάντα.

Κάτω όμως από την επιφάνεια, οι δύο πλανήτες έχουν κάποιες χτυπητές ομοιότητες. Είναι σχεδόν πανομοιότυποι σε μέγεθος και σήμερα, χάρη στο Venus Express, οι επιστήμονες μπορούν να δουν και άλλες ομοιότητες.





«Η βασική σύσταση της Αφροδίτης και της Γης είναι παρόμοια,» όπως αναφέρει ο Hakan Svedhem της ESA. Υπάρχει όμως μία διαφορά: η Αφροδίτη έχει ελάχιστο νερό. Εάν το νερό των ωκεανών της Γης μοιραζόταν ισομερώς σε όλη της την επιφάνεια, θα σχηματιζόταν ένα υδάτινο στρώμα βάθους 3 χλμ. Εάν μπορούσαμε να υγροποιήσουμε στην επιφάνειά της την ποσότητα του νερού που εξατμίζεται στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης, τότε θα δημιουργούνταν μία μικρή λίμνη μόλις 3 εκατοστά σε βάθος.

Παρόλα αυτά, υπάρχει μία ακόμα ομοιότητα εδώ μεταξύ των δύο πλανητών. Πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, η Αφροδίτη ενδεχομένως να είχε πολύ περισσότερο νερό. Το Venus Express επιβεβαίωσε πως ο πλανήτης έχασε μεγάλη ποσότητα νερού στο διάστημα. Αυτό συνέβη γιατί η υπεριώδης ακτινοβολία από τον Ήλιο περνάει στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης και διασπά τα μόρια του νερού σε άτομα: δύο υδρογόνα και ένα οξυγόνο, τα οποία στη συνέχεια διαφεύγουν στο διάστημα.

Το Venus Express μέτρησε το βαθμό αυτής της διαφυγής και επιβεβαίωσε πως διαφεύγει σχεδόν το διπλάσιο υδρογόνο σε σύγκριση με το οξυγόνο. Επομένως, οι επιστήμονες πιστεύουν πως πηγή αυτών των διαφυγόντων ιόντων είναι το νερό. Επιπλέον, έδειξε πως μία βαριά μορφή υδρογόνου, που ονομάζεται δευτέριο, εμπλουτίζεται σταδιακά στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Αφροδίτης, διότι είναι πιο δύσκολο για το βαρύ υδρογόνο να φύγει από τον πλανήτη.

«Όλα δείχνουν πως υπήρχαν μεγάλες ποσότητες νερού στην Αφροδίτη κατά το παρελθόν,» υποστηρίζει ο Colin Wilson από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αλλά αυτό δεν σημείνει απαραίτητα πως υπήρχαν ωκεανοί στην επιφάνεια του πλανήτη.

Ο Eric Chassefière, από το Πανεπιστήμιο Paris-Sud της Γαλλίας, ανέπτυξε ένα υπολογιστικό μοντέλο, που δείχνει πως το νερό ήταν σε μεγάλο βαθμό ατμοσφαιρικό και υπήρχε μόνο τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης του πλανήτη, όταν η επιφάνειά του ήταν τελείως ρευστή. Καθώς τα μόρια του νερού έσπαγαν σε άτομα με τις ηλιακές ακτίνες και διέφευγαν στο διάστημα, η επακόλουθη πτώση της θερμοκρασίας ενδεχομένως να προκάλεσε τη στερεοποίηση της επιφάνειας.

Εάν η Αφροδίτη είχε κάποτε νερό στην επιφάνειά της, ο πλανήτης ενδεχομένως να βρισκόταν σε μία πρώιμη κατοικήσιμη φάσ
η.
Εάν κάτι τέτοιο αληθεύει, τότε το μοντέλο του Chassefière δεν αποκλείει την πιθανότητα κομήτες, που συγκρούστηκαν στον πλανήτη, να έφεραν περισσότερο νερό μετά την κρυσταλλοποίηση της επιφάνειας και να δημιουργήθηκαν σώματα νερού, στα οποία μπορούσε να σχηματιστεί ζωή.


ΠΗΓΗ 9 Μαΐου 2011

--------------------------------------------------------------------------
Η ατμόσφαιρα της Αφροδίτης μπορεί να φιλοξενεί μικρόβια
Από σελίδα του BBC

Οι επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι τα νέφη ψηλά στην ατμόσφαιρα του πλανήτη Αφροδίτη περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορεί να δείχνουν παρουσία μια μορφή ζωής.

Τα διαστημικά σκάφη δεν έχουν βρει ποτέ οποιοδήποτε σημάδι ζωής πάνω στην Αφροδίτη, η οποία έχει μια εξαιρετικά καυτή επιφάνεια και μια ατμόσφαιρα που περιέχει ένα μίγμα δηλητηριωδών χημικών ουσιών.

Αλλά οι Dirk Schulze-Makuch και Louis Irwin, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, λένε ότι η ατμόσφαιρα της Αφροδίτης είναι "σχετικά φιλόξενη" και μπορεί να υπάρχουν ένας μεγάλος αριθμός βακτηριδίων.
"Από την άποψη της αστροβιολογίας, η Αφροδίτη έχει ελπίδες", ισχυρίζονται οι επιστήμονες μετά το τέλος της έρευνάς τους, που δημοσιεύεται στο περιοδικό New Scientist.

Εντούτοις, οι περισσότεροι αστρονόμοι παραμένουν δύσπιστοι και η γενική συναίνεση είναι ότι η ζωή στον πιο στενό γείτονα της Γης, θα ήταν αδύνατη.


Στοιχεία της Αφροδίτης
Δεύτερος πλανήτης από τον ήλιο - Παρόμοιος στο μέγεθος και τη μάζα με τη Γη - Παχιά, δηλητηριώδης ατμόσφαιρα με διοξείδιο του άνθρακα και θειικό οξύ - Η επίδραση του φαινομένου του θερμοκηπίου κρατά την επιφάνεια αρκετά καυτή, ώστε να λιώνουν τα μέταλλα.

Μοναδικότητες.
Χρησιμοποιώντας στοιχεία από τις ρωσικές διαστημικές αποστολές Venera και επίσης τα σκάφη Venus και Magellan, οι ερευνητές έχουν μελετήσει την υψηλή συγκέντρωση σταγονιδίων ύδατος στα σύννεφα της Αφροδίτης.

Παρατήρησαν κάποιες μοναδικότητες στη χημική σύνθεσή τους, που θα μπορούσαν να εξηγηθούν αν υποτεθεί ότι υπάρχουν μικρόβια στην ατμόσφαιρα.

Οι επιστήμονες βρήκαν υδρόθειο και διοξείδιο του θείου - δύο αέρια που αντιδρούν το ένα με το άλλο, και δεν φαίνονται στην ίδια θέση εκτός αν κάτι τα παράγει.

Επίσης λένε ότι - παρά την ηλιακή ακτινοβολία και τις αστραπές - η ατμόσφαιρα περιέχει μετά βίας οποιαδήποτε ποσότητα μονοξείδιο του άνθρακα, που αυτό φανερώνει ότι ένα απροσδιόριστο πράγμα αφαιρεί αυτό το αέριο.

Βακτηριακή ζωή.
Οι ερευνητές είπαν ότι τα μικρόβια που ζουν στα νέφη της Αφροδίτης θα μπορούσαν να ενώσουν χημικά το διοξείδιο του θείου με το μονοξείδιο του άνθρακα και ενδεχομένως με το υδρόθειο σε έναν μεταβολισμό παρόμοιο με αυτόν μερικών πολύ-πολύ παλιών, στην πρόωρη Γη, γήινων μικροβίων.

Θεωρούν επίσης ότι οι θερμοκρασίες της Αφροδίτης ήταν κάποτε πολύ πιο χαμηλές και θα μπορούσαν να έχουν υπάρξει ωκεανοί στον πλανήτη.
"Η ζωή θα μπορούσε να έχει αρχίσει εκεί και να υποχώρησε σε πιο σταθερές μορφές ζωής, σαν τα μικρόβια, μόλις άρχισε η επίδραση του φαινομένου του θερμοκηπίου", λέει ο κ. Schulze-Makuch.
Βέβαια οι περισσότεροι επιστήμονες είναι δύσπιστοι για αυτόν τον ισχυρισμό. Τέλος ισχυρίζονται ότι τα μικροσκοπικά σταγονίδια του νερού δεν είναι αρκετά για να υποστηρίξουν τη ζωή στον πλανήτη Αφροδίτη.

Προηγούμενες αποστολές στην Αφροδίτη.
Η αποστολή Μαγγελάνος της NASA τοποθετήθηκε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη επί 4 έτη, πριν βυθιστεί στην ατμόσφαιρά της Αφροδίτης το 1994.

Τα σκάφη της NASA Mariners 2, 5 και 10 η επίσης επισκέφθηκαν την Αφροδίτη.
Αρκετά διαστημικά σκάφη προσεδάφισαν οι Σοβιετικοί στην Αφροδίτη.

Επίσης οι χημικές αναλύσεις των βράχων δείχνουν μια σύνθεση παρόμοια με αυτήν των ηφαιστειακών βράχων που βρίσκονται πάνω στη Γη.



--------------------------------------------------------------------------


Σε φωτογραφίες, τραβηγμένες στην Αφροδίτη την δεκαετία του 1980 από σοβιετικές διαστημικές συσκευές, απεικονίζονται μετακινούμενα αντικείμενα, τα οποία ενδέχεται να έχουν ιδιότητες ζωντανών όντων.

Σε αυτό το συμπέρασμα ήρθε ο υπάλληλος του Ινστιτούτου διαστημικών ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ο Λεωνίδας Ξανθομαλλίτης, ο οποίος ανάλυσε τις πανοραμικές φωτογραφίες τραβηγμένες από το διαστημικό εξερευνητικό σταθμό «Βενέρα-13».

Η αναζήτηση πλανητών, στους οποίους μπορεί να υπάρχει ζωή, πραγματοποιείται βάσει του αξιώματος περί των κανονικών συνθηκών στην «κατοικήσιμη ζώνη», δηλαδή την πίεση, την θερμοκρασία, την σύσταση της ατμόσφαιρας παρόμοιες με αυτές της Γης. Αλλά μήπως αυτή η προσέγγιση ενδέχεται να παρουσιάζεται ως ο γήινος σοβινισμός; Μπορεί να αποκλειστεί η δυνατότητα ύπαρξης ζωής υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες;
  

Ο Λεωνίδας Ξανθομαλλίτης δεν αποκλείει μια τέτοια δυνατότητα.«Δίχως να σχολιάσουμε την υπάρχουσα αντίληψη το ότι στην Αφροδίτη είναι αδύνατη η ύπαρξη ζωής, κάνουμε μία τολμηρή υπόθεση, πως οι μορφολογικές ενδείξεις επιτρέπουν να υποθέσουμε, πως μέρος των ευρεθέντων αντικειμένων έχει ιδιότητες ζωντανών οργανισμών», – γράφει ο επιστήμονας σε άρθρο, δημοσιευμένο στο περιοδικό «Αστρονομικός αγγελιοφόρος».




-------------------------------------------------------------------------------
Μέσα στους Μύθους, τις Παραδόσεις:


Μέσα στους Μύθους, τις Παραδόσεις, τις αφηγήσεις, αλλά και τις θρησκείες των Αρχαίων Πολιτισμών, υπάρχουν αναφορές για την επίσκεψη εξωγήινων οντοτήτων στη Γη. Δεν αναφέρονται αεροσκάφη, ούτε υψηλή
τεχνολογία ( που άλλωστε υπήρχε π.χ. στην Ατλαντίδα ) αλλά ότι τα όντα αυτά ήταν από ενέργεια και από φώς. Επειδή αυτές οι εξωγήινες οντότητες ήταν πολύ ανώτερες σε σχέση με τον άνθρωπο, ονομάστηκαν θεοί, ημίθεοι και ήρωες, εμπλουτίζοντας τις Μυθολογίες και τις θρησκείες όλων των Πολιτισμών.

Ο σκοπός της επίσκεψης των εξωγήινων οντοτήτων - θεών ήταν να βοηθήσουν την Ανθρωπότητα με συγκεκριμένο τρόπο, για να επιταχύνει την εξέλιξή της. Στις παραδόσεις των αρχαίων Πολιτισμών αναφέρονται ονομαστικά οι Θεοί, οι οποίοι έδωσαν στην Ανθρωπότητα σαν βοήθεια τη νόηση και του δίδαξαν τα Μυστήρια, τις Τέχνες, τις Επιστήμες και τα Γράμματα. Μετέδωσαν στον άνθρωπο ορισμένα στοιχεία της λατρείας των άστρων και κυρίως του πλανήτη Αφροδίτη και του άστρου Σείριου. Ίχνη αυτής της απόκρυφης γνώσης συναντάμε σε Πολιτισμούς πολύ απομακρυσμένους χωροχρονικά, όπως στους Μάγια, στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα, στις φυλές της Αφρικής κλπ.

Σύμφωνα με την Εσωτερική Παράδοση, οι Μανασαπούτρα (αυτοί που έφεραν το ΜΑΝΑΣ - ΝΟΥ) ήρθαν στη Γη από την Αφροδίτη, πριν από εκατομμύρια χρόνια, για να βοηθήσουν την οικοδόμηση και εξέλιξη της Ανθρωπότητας. Από τον Σείριο ήρθε μια πολύ ανώτερη οντότητα, που εδρεύει στον Πλανήτη Αφροδίτη, για να βοηθήσει στην εξέλιξη του Ηλιακού Συστήματος. Γι' αυτό οι Μανασαπούτρα δίδαξαν στους Ανθρώπους όχι μόνο την ηλιακή και πλανητική λατρεία, αλλά και τη λατρεία του Σείριου, καθώς και άλλων μεγάλων άστρων, όπως του Ανταρές ή Καρδιά του Σκορπιού (Θεά Σελκίτ στην Αίγυπτο), του Αλντεμπαράν ή Ματιού του Ταύρου (του Θεού Μιν στην Αίγυπτο), του Μπεντελγκές ή Δεξιού Ώμου του Ωρίωνα (του Όσιρι) ή των Πλειάδων. Αυτά τα άστρα, όπως και ο Σείριος του Μεγάλου Κυνός (ο Θεός ΄Ανουβις), αποτελούσαν μέρος των αστερισμών του λεγόμενου Κάθετου Ζωδιακού, σε αντιπαράθεση με τον οριζόντιο Ζωδιακό της γνωστής Αστρολογίας. Οι πυραμίδες σε Δύση και Ανατολή εξυπηρετούσαν την τέλεση των ανώτερων Μυστηρίων, που δίδαξαν αυτές οι εξωγήινες οντότητες-Θεοί, αλλά χρησίμευαν και σαν αστεροσκοπεία μεγάλης ακρίβειας.

Ακόμα, τα Ανατολικά κείμενα μιλούν για τους Πίτρι Αγνισβάτα, που ήρθαν από τον πλανήτη Ερμή και έδωσαν στην Ανθρωπότητα τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το ΒΟΥΔΙ ή Πνευματική Διαίσθηση. Από τον πλανήτη Άρη ήρθε ένα κύμα οντοτήτων, που βοήθησαν να μεταβάλλει ο άνθρωπος την κατώτερη επιθυμία σε Βουλητική ώθηση.

Για όλα αυτά που αναφέραμε μέχρι τώρα, υπάρχουν πλήθος από αποδείξεις, αναφορές και στοιχεία σε πολλούς αρχαίους Πολιτισμούς, που περιμένουν τον κάθε ερευνητή με ανοιχτό μυαλό να τα προσεγγίσει.

http://erevnw.blogspot.gr

Η NASA σχεδιάζει να κατασκευάσει μια «Ιπτάμενη Πολιτεία» στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης.Πόσο μπορεί να είναι αληθές το ότι πολύ υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν στην επιφανεία της;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου