Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Συγκλονιστική αποκάλυψη αναφέρει πως οι Κρητικοί ταξίδεψαν στον Ατλαντικό πριν 4000 χρόνια!
Η ιστορία ξαναγράφεται λόγω της ανακάλυψης Ισπανών αρχαιολόγων. Σε βράχο στην περιοχή Costa dos Castros βρήκαν πετρογλυφικά, ανάγλυφα δηλαδή σχέδια, «γραφή» των ανθρώπων πριν χιλιάδες χρόνια, στα οποία αποτυπώνεται ένα πλοίο που μοιάζει καταπληκτικά με εκείνα που είναι γνωστά ότι υπήρχαν μόνο στην Κρήτη.

Τα κρητικά πλοία της αρχαιότητας ξεχώριζαν για το σχήμα και τη χρήση πανιών ταυτόχρονα με τα κουπιά. Έτσι πλέον οι αρχαιολόγοι μπορούν να φτάσουν σε επιστημονικό συμπέρασμα με απόδειξη, ότι οι αρχαίοι Κρήτες ταξίδευαν στον Ατλαντικό, 4.000 χρόνια πριν!

Αν αυτή η επιστημονική παραδοχή -που εντόπισε το Candianews σε ανάρτηση του digventures.com- συνδυαστεί με μερικές άλλες ακόμα υπό έρευνα περιπτώσεις, στις οποίες φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία πως Μινωίτες είχαν φτάσει στην Αμερική πολύ πριν από τον Κολόμβο, μπορεί να ξαναγραφεί η ιστορία της ανακάλυψης της Αμερικής!

Τέτοια προς έρευνα ακόμα στοιχεία, για την παρουσία Μινωιτών στην αμερικανική ήπειρο, υπάρχουν, για παράδειγμα, στις ακτές της λίμνης Superior, μεταξύ Μίσιγκαν των ΗΠΑ και Καναδά.

Ακόμα, υπάρχει η γενετική μελέτη «Origin and Diffusion of mtDNA Haplogroup Χ», του 2003 που συνδέει τους Κρήτες με τους Ινδιάνους!

Σε αυτήν εντοπίστηκε ότι το μιτοχονδριακό DNA haplogroup Χ2 που απαντάται στους Κρήτες σε υψηλό ποσοστό (7,2%) απαντάται σε παρόμοια υψηλό ποσοστό (ως 5%) και σε 20.000 μέλη ινδιάνικων φυλών της ΒΑ Αμερικής!

Σε παρόμοιο «ευρασιατικό συμπέρασμα» είχε καταλήξει και η κρανιακή συγκριτική μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν «Old World sources of the first New World human inhabitants: a comparative craniofacial view», του 2001.

  
Όπως βλέπουμε στην εικόνα από τον ισπανικό βράχο, το πλοίο που έχει χαραχτεί στο κάτω μέρος έχει κουπιά και πανιά, ενώ τα πλοία της περιοχής, αλλά και συνολικά στον ευρωπαϊκό χώρο, είχαν μόνο κουπιά.Παραδείγματα των κρητικών και ελληνικών πλοίων έχουν βρεθεί σε αγγειοπλαστική ή περιγράφεται από τον Όμηρο


Ο Ισπανός αρχαιολόγος, Javier Costas Goberna, αναζήτησε αυτή τη μορφή των πλοίων σε ανάλογα πετρογλυφικά ή σχέδια και τη βρήκε μόνο στα πλοία που χρησιμοποιούσαν οι Κρητικοί, 2.000 χρόνια προ Χριστού.Το τμήμα του βράχου με τα σχέδια, γνωστό ως Auga dos Cebros, μπορεί να ανοίγει μια νέα εποχή στη γνώση μας για την πορεία από τον αρχαίο κόσμο.

Και εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους καθώς θεωρούν ότι η απόδειξη ότι κρητικά πλοία βρίσκονταν στις ακτές του Ατλαντικού 4.000 χρόνια πριν, είναι απόδειξη για τη συνάντηση των ατλαντικών με τους μεσογειακούς πολιτισμούς.

Η ερευνήτρια, Maria Ruiz-Galvez Priego, που επίσης συμμετέχει στις επιστημονικές εργασίες, εκφράζει με βεβαιότητα την άποψη ότι το πλοιάριο της Auga dos Cebros είναι κρητικό.

  
πλοία, χωρίς πανιά διασχίζει τον Ατλαντικό και τη Βόρεια Θάλασσα (Σκανδιναβία)
Είναι φανερό ότι εφόσον τα πράγματα είναι έτσι -και δε δείχνουν παρά να είναι έτσι- θα υπάρξουν και άλλα στοιχεία που να αποδεικνύουν την παρουσία των αρχαίων Κρητών στην περιοχή. Και πιθανώς τώρα θα ενταθούν οι έρευνες και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να αποδειχτεί αν πράγματι οι Μινωίτες έφτασαν μέχρι την αμερικανική ήπειρο, όπως μπορεί να φανεί από κάποια πρώτα στοιχεία.

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:http://voicenews.gr/

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:
http://www.sciences-fictions-histoires.
http://digventures.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου