Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Στο σφυρί μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας 14 ακίνητα του δημοσίου από την ΕΤΑΔ


D

Σε δημοπρασία μέσω τής ηλεκτρονικής της πλατφόρμας βγάζει η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) 14 ακίνητα του δημοσίου.

Ειδικότερα η ΕΤΑΔ ως Σύμβουλος Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη δύο νέων ομάδων διαγωνισμών ακινήτων (e – Auction V) με προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών και εγγράφων Α΄Φάσης την 10η και 17 Δεκεμβρίου 2015.

Ειδικότερα τα ακίνητα που βγαίνουν στη δημοπρασία είναι τα εξής:

Κοσκινού Ρόδου, 193 στρέμματα
Άγιος Μάμας στη Χαλκιδική, συνολική επιφάνεια 26.238 τ.μ..Στην Παλαιά πόλη Ναυπλίου: Οικόπεδο με τριώροφο κτήριο επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου 6. Συνολική επιφάνεια του οικοπέδου είναι 280 τ.μ., και η δομημένη επιφάνεια 515 τ.μ..Επίσης στο σφυρί βγαίνουν 12 οικόπεδα στις Λεύκες Πόρου Κεφαλονιάς με συνολική επιφάνεια 6.383 τ.μ., άλλα 40 παραθαλάσσια οικόπεδα δημοπρατούνται στη Ραγιά Πόρου Κεφαλλονιάς.

Επιπλέον 19 στρέμματα βγαίνουν στη δημοπρασία στην Κοσκινού Ρόδου.

Στη Στυλίδα Φθιώτιδας δύο οικόπεδα στην περιοχή Γρανιτσάδες συνολικής έκτασης 1.284 τ.μ..Ακόμη τρία οικόπεδα στην περιοχή Γρανιτσάδες

Στο Άργος ένα περιφραγμένο οικόπεδο με πορτοκαλαιώνα με συνολική επιφάνεια 1.520,80.Καλλιθέα, Αθήνα. Πενταώροφη πολυκατοικία με 23 διαμερίσματα και με θέα στην Ακρόπολη. Συνολική επιφάνεια οικοπέδου 342 τ.μ., δομημένη επιφάνεια 1.260 τ.μ.Σημειώνεται ότι η ΕΤΑΔ, μέσω του ιστότοπου www.e-publicrealestate.gr, προσφέρει έναν κόμβο προβολής των ακινήτων του Δημοσίου τα οποία διατίθενται είτε προς πώληση είτε προς μίσθωση και διεξαγωγής ηλεκτρονικών διαγωνισμών για τα ακίνητα αυτά.

Η ΕΤΑΔ προσδοκά από τη λειτουργία του ιστότοπου:

Να δημιουργηθεί ένα κομβικό σημείο προβολής των προς αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου που διαχειρίζεται.

Να δημιουργηθεί ένα κομβικό σημείο πληροφόρησης για τα ακίνητα του Δημοσίου που θα διατίθενται προς πώληση ή μίσθωση.

Να δοθεί η δυνατότητα αγοράς ή μίσθωσης ακινήτων σε όλους τους Έλληνες σε όλη τη χώρα με απλές διαδικασίες και χωρίς τη μετακίνησή τους. Επίσης, να δοθεί η ίδια δυνατότητα και σε πολίτες της ΕΕ καθώς και σε πολίτες εκτός ΕΕ.

Να παρέχει διαφάνεια στις πράξεις πώλησης ή μίσθωσης.

Το Δημόσιο να έχει το μέγιστο δυνατό όφελος

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη της καινοτόμου ιδέας αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου με ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς έγινε από στελέχη της ΕΤΑΔ τον Ιούλιο 2012. Τον Οκτώβριο 2012 ενσωματώθηκε ως βασική δράση στην «Στρατηγική 2013 – 2016» της ΕΤΑΔ και τον Δεκέμβριο 2012 εντάχθηκε στο «Επιχειρησιακό Σχέδιο 2013» της Εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου