Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Νέα συντρίμμια αεροσκάφους βρέθηκαν στο νησί Λα Ρεϊνιόν

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Μαλαισία ψάχνει για νέα συντρίμμια στις ακτές του νησιού Λα Ρεϊνιόν

Μαξιλάρια αεροπορικών θέσεων, παράθυρα αεροπλάνου και φύλλα αλουμινίου βρέθηκαν στις ακτές του γαλλικού νησιού Λα Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, όπου ξεβράστηκε την περασμένη εβδομάδα ένα πτερύγιο του εξαφανισμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών της Μαλαισίας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι τα νέα ευρήματα εντοπίσθηκαν από ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Μαλαισία που βρίσκεται στο νησί και πρόσθεσε ότι δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί εάν τα συντρίμμια προέρχονται από το αεροσκάφος της πτήσης MH370. «Αυτό θα πρέπει να εξακριβωθεί από τις γαλλικές αρχές», δήλωσε χαρακτηριστικά.



Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας επιβεβαίωσε πως το φτερό ανήκει στο boeing της Malaysian

Σε επίσημη επιβεβαίωση ότι τα συντρίμμια αεροσκάφους που βρέθηκαν προ ημερών στο νησί Ρεϊνιόν ανήκουν στην πτήση MH370 της Malaysia Airlines, προέβη το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ράζακ.

«Η ομάδα των διεθνών ειδικών επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία ανακαλύφθηκαν στη Νήσο Ρεϊνιόν προέρχονται πράγματι από το (αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση) MH370», ανέφερε ο Ράζακ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στο αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση Πεκίνο-Κουάλα Λουμπούρ με 239 επιβαίνοντες, χάθηκε από τα ραντάρ τον Μάρτιο του 2014. Παρά τις διεξοδικές πολύμηνες έρευνες, κανένα ίχνος του δεν είχε βρεθεί.

Γαλλικές αρχές: Πολύ ισχυρή πιθανότητα, αλλά όχι βεβαιότητα

Πάντως, ο αντιεισαγγελέας του Παρισιού Σερζ Μακοβιάκ, που μετέχει στην έρευνα, υποστήριξε ότι υπάρχουν «πολύ ισχυρές ενδείξεις» ότι τα ευρήματα προέρχονται από το «χαμένο» Boeing, όμως αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ο Μακοβιάκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι το κομμάτι της βαλίτσας που βρέθηκε μαζί με το φτερό θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν από τη γαλλική αστυνομία.

Παρεμβάσεις απο Κίνα, Αυστραλία

Η Κίνα έκανε το πρωί της Πέμπτης έκκληση προς τη Μαλαισία να συνεχίσει τις έρευνες για την τύχη του αγνοούμενου Μπόινγκ της Malaysia Airlines.

Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, η εκπρόσωπός του Χουά Τσουνγίνγκ κάλεσε ακόμη τη Μαλαισία να "προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα" των οικογενειών των θυμάτων.

Από την πλευρά του, ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι "το γεγονός πως τα συντρίμμια δείχνουν να ανήκουν στην πτήση MH370 φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι (το αεροσκάφος) συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό και συνάδει με το μοντέλο ερευνών που ακολουθούμε τους τελευταίους μήνες".

Ο Μάρτιν Ντόλαν, ο επικεφαλής επίτροπος της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφαλείας Μεταφορών, ερωτηθείς σχετικά από τον ραδιοφωνικό σταθμό ABC, δήλωσε σίγουρος ότι οι έρευνες για την ανεύρεση του αεροπλάνου έχουν πλέον επικεντρωθεί στο σωστό σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου