Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Συνετρίβη το αεροσκάφος Space ship Two της Virgin Atlantic

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται εδώ και λίγη ώρα στην Αμερική με την τύχη του σκάφους SpaceShipTwo της Virgin Galactic κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρουσιάστηκε «μια αποτυχία κατά τη διάρκεια της πτήσης» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η αποτυχία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αφορά έκρηξη στο αεροδιαστημοπλάνο τη στιγμή της αποκόλλησης από το μητρικό σκάφος εξαιτίας πιθανότατα ενός νέου τύπου καυσίμου ο οποίος ήταν υπό δοκιμή.


Το σκάφος με το οποίο η εταιρεία του ομίλου Virgin του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα πραγματοποιεί πτήσεις σε τροχιά γύρω από τη Γη, είχε νωρίτερα απογειωθεί για δοκιμαστική πτήση μαζί με το μεγαλύτερο σκάφος WhiteKnihgtTwo, το οποίο είναι και ο φορέας του μέχρι το ύψος των 50.000 ποδών.

Στο σκάφος επιβαίνουν δύο πιλότοι οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με αλεξίπτωτο και πληροφορίες μεταδίδουν ότι αλεξίπτωτα εθεάθησαν πάνω από την έρημο Μοχάβε και συγκεκριμένα πάνω από το σημείο από το οποίο απογειώθηκαν τα δύο αεροσκάφη.

Φωτογράφος που κάλυπτε το θέμα για το NBC δήλωσε ότι είδε μια έκρηξη στον αέρα και στη συνέχεια τα συντρίμμια του Space Ship Two να σκορπίζονται στην έρημο.

Πρόκειται για την δεύτερη καταστροφική αστοχία σε πυραυλικό σύστημα μέσα στην εβδομάδα.

Είχε προηγηθεί η καταστροφή του πυραυλικού φορέα Antares και τώρα ο πυραυλοκινητήρας του Space Two υφίσταται καταστροφική αστοχία με αποτέλεσμα το θάνατο τους ενός εκ των δύο πιλότων του.Δείτε την είδηση όπως τη μετέδωσε το CNN

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου