Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Στις ΗΠΑ φυγαδεύτηκαν ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΣΤΑΤο diadrastiko έγραψε:
Ο Μητροπολιτικός Σιδηρόδρoμος των Αθηνών κατασκευάστηκε για να διευκολύνει τους Αθηναίους στην μετακίνησή τους, για να μειωθεί το καυσαέριο πάνω από την πόλη, για να εκσυγχρονιστεί και να εξευρωπαϊστεί η πρωτεύουσα και ο πολίτης της.

Το σχεδόν καθόλου περίεργο, είναι πως καθώς έριξαν τον μετροπόντικα κάτω από το αθηναϊκό έδαφος αυτός συνάντησε πολλές δυσκολίες. Μία από αυτές ήταν ότι έπεφτε συνεχώς σε σπηλαιώματα καθώς το έδαφος είναι κούφιο ή σκαμμένο από την φύση ή και από τον ίδιο τον άνθρωπο. Θυμηθείτε το περίπτερο που βούλιαξε στην Πανεπιστημίου.


Ο δεύτερος λόγος είναι τα χιλιάδες αρχαία ευρήματα. Μερικά από αυτά οι αρμόδιοι φιλοτιμήθηκαν να τα διασώσουν. Άλλα έπεσαν θύματα της σύγχρονης τεχνολογίας και του «πολιτισμού». Καταστράφηκαν μια για πάντα ή χτίστηκαν σε τόνους τσιμέντου. Άλλα πάλι φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό ή συμπληρώνουν τις ιδιωτικές συλλογές επώνυμων και ανώνυμων Ελλήνων.


Εκείνο που ξεχωρίζει βρίσκεται, ή καλύτερα βρισκόταν, στον Κεραμεικό. Εκεί η δουλειά του μετροπόντικα έχει μείνει πίσω. Η καθυστέρηση αυτή έχει στοιχίσει εκατομμύρια κι όμως κανείς δεν δίνει την εντολή να τα γκρεμίσουν και να τα τσιμεντώσουν όλα, όπως έχουν κάνει άλλες φορές. Γιατί; Τι σημαντικό βρήκαν που έβαλε τροχοπέδη στην αμείλικτη τεχνολογία;Κοντά στο αρχαίο και σημαντικότατο νεκροταφείο του Κεραμεικού, στην οδό Σαλαμίνος βρέθηκαν πέντε «πολυανδρεία», δηλαδή ομαδικοί τάφοι. Στο ένα από αυτά υπολογίζεται ότι είναι θαμμένοι γύρω στους διακόσιους πενήντα ανθρώπους, όλοι άντρες. Οι ενδείξεις και τα στοιχεία που υπάρχουν, ιδιαίτερα από τον ιστορικό Θουκυδίδη, δείχνουν πως πρόκειται μάλλον για τα θαμμένα κόκαλα των στρατιωτών του Περικλή. Σίγουρα πρόκειται για κάτι σημαντικό.


Το πιο σημαντικό, όμως, σε αυτό το εύρημα, είναι πως έβαλαν τα οστά σε ένα ειδικά κατασκευασμένο πακέτο και τα έστειλαν στην Αμερική για ανάλυση. (Περιοδικό Strange τεύχος 23, 2000)


Τι είδους ανάλυση; Τι ανάγκη είχαν για ανάλυση; Τα σώματα των ανδρών αυτών κάηκαν πριν ταφούν και η θερμοκρασία της πυρράς αυτής είναι περίπου 800 C° πράγμα που σημαίνει πως α) τα κόκαλα έχουν μαζέψει στο ένα τρίτο και β) ότι διάφορα οργανικά στοιχεία έχουν χαθεί, όπως και το DNA. Τι θέλουν να αναλύσουν;


Το έργο της κατασκευής του υπερσύγχρονου συρμού στον κόμβο Ιεράς Οδού και Πειραιώς, εξακολουθεί να μένει πίσω. Τι άλλο ερευνούν; Και γιατί τα άλλα κόκαλα των άλλων πολυανδρείων δεν εστάλησαν για ανάλυση, ούτε καν στην χώρα μας; Τι θέλουν να βρουν σε κόκαλα που δεν ξέρουν καλά-καλά σε ποιόν ανήκουν; Ή μήπως αυτό το πολυανδρείο έχει κάτι το ιδιαίτερο, το πολύ ιδιαίτερο και εξεχόντος αποκαλυπτικό;

Από τότε που τα δείγματα έφυγαν στο εξωτερικό, φυσικά, δεν έχουμε κανένα νέο για το τι έδειξε η ανάλυση...ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου