Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Εξερράγη εμπορικό διαστημικό σκάφος λίγο μετά την εκτόξευση
Μη επανδρωμένο εμπορικό διαστημικό σκάφος το οποίο είχε προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευσή του από τις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια, μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. Η έκρηξη έγινε από πύραυλο που εκτοξέύθηκε από το αεροσκάφος.Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στις 18:22 (τοπική ώρα) και 6 δευτερόλεπτα αργότερα σημειώθηκε έκρηξη πιθανόν στους κινητήρες του.
Όπως θα δείτε και στο βίντεο αμέσως μετά την έκρηξη, φλεγόμενα κομμάτια του πυραύλου και του σκάφους διασκορπίστηκαν στις εγκαταστάσεις της εξέδρας εκτόξευσης.
Πάντως, δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός από την πρώτη καταστροφική εκτόξευση πυραύλου στο πλαίσιο του εμπορικού διαστημικού προγράμματος της NASA.
Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ δημοσιοποίησε το ατυχές γεγονός με ανάρτηση στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter, αναφέροντας ότι «το ατύχημα σημειώθηκε έξι δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση του πυραύλου».
Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένη, στις 18:22 τοπική ώρα (00:22 ώρα Ελλάδος). Την ευθύνη γι' αυτήν αλλά και για την αποστολή του διαστημικού σκάφους έφερε η ιδιωτική εταιρεία Orbital Sciences.
Λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, ο υπεύθυνος της αποστολής έδωσε εντολή για «απομόνωση των εγκαταστάσεων και συλλογή όλων των δεδομένων», τα οποία θα βοηθήσουν στη διερεύνηση των αιτίων της καταστροφικής έκρηξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου