Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Σεισμός στις Σκουρίες απο την μεταλλευτική δραστηριότητα;
Σείσμος μεγέθους 2,7 ρίχτερ σημειώθηκε την Κυριακή με επίκεντρο το χωριό Στανός του Δήμου Αριστοτέλη και ξεσήκωσε όλους τους κατοίκους στο πόδι.

Το ανησυχητικό είναι ότι το χωριό βρίσκεται 15χλμ από το ρήγμα της Στρατωνίκης κοντά δηλαδή στην περιοχή όπου γίνονται οι μεταλλευτικές δραστηριότητες και το ότι ο σεισμός έγινε αισθητός μόνο σε μια μικρή σε εύρως περιοχή πράγμα που δείχνει ότι πιθανώς να προκλήθηκε από ανθρώπινη δραστηριότητα.

Για το γεγονός είχε προειδοποιήσει πριν από έναν χρόνο (Απρίλιο του 2013) ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας που είχε αποκαλέσει χαρακτηριστικά το ρήγμα της Ιερισσού ως «ρήγμα-τέρας» σχολιάζοντας για τους κινδύνους που ενέχει η εξορυκτική δραστηριότητα σε περιοχή ενεργού σεισμικού ρήγματος (που μάλιστα έχει δώσει σεισμούς της τάξης των 7-7,2 Richter)

Μην ξεχνάμε και το πρόσφατο παράδειγμα του εγκλωβισμού 17 μεταλλωρύχων σε υπόγειο μεταλλείο στην Πολωνία μετά από σεισμό !

Η εταιρεία αν και η ίδια αναφέρει ότι έχουν εγκριθεί όλες οι περιβαντολλογικές μελέτες και έχει μάλιστα και ISO, οι προσφατες φωτογραφίες όπως αυτή του άρθ
ρου από τις εργασίες και τα φουρνέλα δίπλα σε ενεργό ρήγμα μόνο καθησυχαστικά δεν μπορεί να είναι.

Η αποσιώπηση από όλα τα Μέσα Ενημερωσης της Διαπλοκής είναι ένας λόγος ανησυχίας.
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου