Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Η παγκόσμια εξουσία έτοιμη να αρπάξει τα πάντα στην Ελλάδα

 

Στόχος της παγκόσμιας εξουσίας είναι η εξαγορά των χρεών,


ιδιωτών και κρατών, έτσι ώστε οι πάντες να είναι εξαρτημένοι από την παγκόσμια εξουσία.



Πόσο μάλλον στην χώρα των «μισητών Ελλήνων», όπου τα χρέη των ιδιωτών προσεγγίζουν πλέον το δημόσιο χρέος της χώρας.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής εκπέμπει σήμα κινδύνου για την ανεξέλεγκτη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους που μπορεί να λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά για την οικονομία, εάν δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αλλά και έγκαιρα. Θεωρεί αδικαιολόγητη την αισιοδοξία για δυναμική ανάκαμψη το 2017, προειδοποιώντας για την ύπαρξη κινδύνων και αβεβαιοτήτων.

Η διόγκωση των χρεών των ιδιωτών προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΚΟ είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

«Οι διαστάσεις είναι τέτοιες που το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα σύντομα πλησιάζει το μέγεθος του δημοσίου χρέους», όπως έχει γνωστοποιηθεί.



Αξιοσημείωτο είναι πως το δημόσιο χρέος σε όρους κεντρικής διοίκησης ξεπέρασε τα 328 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου.

Το ιδιωτικό χρέος, χωρίς μάλιστα να συμπεριληφθούν τα χρέη σε ΔΕΚΟ προσεγγίζει πλέον τα 230 δισ. ευρώ (περίπου 110 δισ. ευρώ σε κόκκινα δάνεια, 93 δισ. ευρώ στην εφορία και έως 25 δισ. σε ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις).

Η κατάσταση αυτή αποτυπώνει και την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων, υπό το βάρος των αλλεπάλληλων φοροεισπρακτικών μέτρων, περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και της ανεργίας.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως η κατάσταση ευνοεί τους «γύπες» της παγκόσμιας διαπλοκής, των οποίων τα σχέδια προωθούνται, όταν υπάρχει ανέχεια και ύφεση, καθώς εξαγοράζουν τα πάντα κοψοχρονιά.

Η μόνη λύση στον συγκεντρωτισμό της παγκοσμιοποίησης είναι η ελεύθερη οικονομία με κανόνες και όρους, η οποία θα δώσει πνοή ζωής στην μοναδική τάξη, η οποία μπορεί να τοποθετήσει οικονομικά εμπόδια στην έφοδο των δανειστών: την μεσαία που με μείωση των φόρων θα φέρει φρέσκο χρήμα εντός συνόρων και με τα καθαρά κέρδη θα δώσει υγιή φοροεισπρακτικά έσοδα στο κράτος
.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου