Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Μετά την Σούπερ Σελήνη, έρχεται το Μαύρο Φεγγάρι


Μετά τη σούπερ-σελήνη και το «Mατωμένο Φεγγάρι», τώρα οι επιστήμονες μας προετοιμάζουν για το «μαύρο φεγγάρι» που θα κάνει την εμφάνιση του στο δυτικό ημισφαίριο, το βράδυ της Παρασκευής , δηλαδή στην Αμερική, ενώ θα μπορέσουν να το δουν επίσης και οι δυτικότερες περιοχές της Ευρώπης.

Η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού δεν θα είναι ορατή και οι νυχτερινοί παρατηρητές θα απολαύσουν τον ουρανό χωρίς το φως του φεγγαριού.
 Σύμφωνα με τον Joe Rao του space.com, «η μαύρη σελήνη είναι ένα κάπως ασυνήθιστο ουράνιο γεγονός – καθώς συμβαίνει περίπου μία φορά κάθε 32 μήνες». 


 Η πιο πρόσφατη εμφάνιση του μαύρου φεγγαριού έγινε το Μάρτιο του 2014, σύμφωνα με το AccuWeather. 

 Πάντως, ακριβώς επειδή θα είναι μαύρο, θα είναι και αόρατο. 


Η ηλιόλουστη πλευρά του φεγγαριού θα είναι από την άλλη πλευρά, επομένως αυτό που θα βλέπουμε από τη Γη θα είναι εξ ολοκλήρου στη σκιά. 

"Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα να δείτε," λέει ο Rao, σύμφωνα με την USA Today. Αυτό που πραγματικά θα απολαύσουν οι νυχτερινοί παρατηρητές είναι ο νυχτερινός ουρανός χωρίς το έντονο φως του φεγγαριού. 

 Το «μαύρο φεγγάρι» δεν θα μπορούσε βεβαίως να μην «συνοδεύεται» από διάφορες θεωρίες συνωμοσιολόγων περί του τέλους του κόσμου. 

Σύμφωνα με την αγγλική Express οι θεωρίες συνωμοσίας αναφέρουν ότι η εμφάνιση του μαύρου φεγγαριού μπορεί να φέρει και την καταστροφή του κόσμου μαζί με τη Δευτέρα Παρουσία.

Την πρώτη ημέρα του Σεπτέμβρη ένα εξίσου σημαντικό φαινόμενο έλαβε χώρα, το λεγόμενο «δαχτυλίδι της φωτιάς» δηλαδή μια ηλιακή έκλειψη - όπου το φεγγάρι καλύπτει τη Γη και τον ήλιο πάνω από την Αφρική με αποτέλεσμα να φαίνεται πως ο ήλιος έχει σκοτεινιάσει.

Αυτό το φαινόμενο όμως σε συνδυασμό με την «Μαύρο Φεγγάρι» δεν αποτελεί και τον καλύτερο οιωνό για πολλούς.

«Αυτά τα φαινόμενα μας ενημερώνουν ότι ο Ιησούς θα έρθει σύντομα κοντά μας. 
Πλησιάζει το τέλος του κόσμου και το τέλος της ζωής πάνω στη Γη για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. 
Κάθε μέρα, θα πρέπει να έρθουμε πιο κοντά στον Σωτήρα μας τον Ιησού Χριστό. Κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτά που συμβαίνουν στη Γη» γράφουν στο facebook λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας.

«Ο Κύριος θα κάνει το φεγγάρι να γίνει κόκκινα σαν αίμα ... και μετά να γίνει μαύρο. Σας ακούγεται γνωστό;» γράφει ένας άλλος.
Υπάρχουν επίσης και κάποιοι άλλοι που υποστηρίζουν πως στην Αγία Γραφή στο Κατά Λουκά αναφέρεται το εξής: «Και πρέπει να υπάρχουν σημεία στον ήλιο και στο φεγγάρι και στα αστέρια και από από πάνω η ανησυχία των εθνών και την αμηχανία,. 
Η θάλασσα και τα κύματα εκτοξεύονται, οι καρδιές των ανθρώπων γεμίζουν με φόβο και ψάχνουν για εκείνα τα πράγματα που έρχονται στη Γη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου