Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

To αιγυπτιακό παρακλάδι του Ισλαμικού κράτους ανέλεβε την ευθύνη για τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά



















To αιγυπτιακό παρακλάδι του Ισλαμικού κράτους ανέλεβε την ευθύνη με Twitter για τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά που στοίχισε τη ζωή σε 224 άτομα όλοι ρώσοι υπήκοοι εκτός από 3 ουκρανούς.






« Οι στρατιώτες του χαλιφάτου κατόρθωσαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροπλάνο στην επαρχία του Σινά που μετέφερε 220 σταυροφόρους όλοι σκοτώθηκαν « , διαβεαιώνει στους συνήθεις λογαριασμούς του στο Twitter το Ισλαμικό Κράτος και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για αντίποινα για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.le vif

Στο μεταξύ κυκλοφορούν και το βίντεο κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους που ελέγχεται για τη γνησιότητά του.Eνώ πανηγύρια έχουν ξεσπάσει στους κόλπους των « μετριοπαθών » στη Συρία.







Η τρομοκρατική οργάνωση Wilayat Sinai δηλ.Επαρχία του Σινά που δραστηριοποιείται στην περιοχή διαθέτει πυραύλους εδάφους αέρος αποκαλούμενους Manpads, που σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι σε θέση να πλήξουν ένα αεροσκάφος A321 της Airbus που ίπταται στα 31,000 πόδια αναφέρερθηκε στο ΒΒC.

Ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας, Maksim Sokolov, αντέκρουσε όσα διατείνεται η ISIS και αντιπαρήλθε την ανάληψη ευθύνης ως ανακριβή.Από την πλευρά του ο Mohamed Samir εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού επίσης απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ισλαμικού Κράτους και την αυθεντικότητα του βίντεο.

« Μπορούν να δηλώνουν ό,τι θέλουν, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι τρομοκράτες ήταν υπεύθυνοι γι αυτό το αεροπορικό δυστύχημα », δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian. ο Mohamed Samir.Αιγυπτιακές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε ή ανατινάχτηκε.

Σύμφωνα με το FlightRadar24, που έχει έδρα στη Σουηδία και είναι υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων το αεροσκάφος κατεβαίνει ταχύτατα περίπου 6.000 πόδια ανά λεπτό πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ. »Κατέβηκε από τους 400 κόμβους στους 62 κόμβους και, στη συνέχεια, ξαφνικά άρχισε να πέφτει πολύ γρήγορα … μετά από περίπου 20΄΄ χάσαμε το σήμα του » αναφέρει ο αναλυτής Mikail Ρόμπερτσον στο BBC.(independent)
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου