Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ελευθεροτεκτονισμός – Κρίκος της Νέας Εποχής




















«Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι για μένα το πιο υπέροχο πράγμα. Υπάρχει εντός του μια πνευματική ζωντάνια που τον βοηθήσε να επιβιώσει από τους χειρότερους εχθρούς του.

 Παρά την άγνοια, παρά τις προσπάθειες να καταστρέψουν τους πιο ένδοξους θησαυρούς της, επιβιώνει και αυξάνοντας σε σοφία, δύναμη και ομορφιά επεκτείνεται προς ολόκληρο τον κόσμο.


Ο απλός άνθρωπος που ποτέ δεν μελέτησε την αρχαία σοφία και γελά για τα μηνύματα των αστέρων μπορεί να δεί τις εγγραφές στους τοιχούς. 
Αυτοί όμως που μελετούν την αρχαία σοφία και τις κοσμικές γνώσεις γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτή είναι η εποχή του Άρη του Καταστροφέα. 
Στους παλιούς καιρούς ο Χριστός ήλθε όταν η εαρινή ισημερία βρισκόταν στο νέο σύμβολο των Ιχθύων (Pisces) και το ζώδιο αυτό μας εισήγαγε σε μια νέα θεία τάξη πραγμάτων στον σύγχρονο κόσμο μας.
Οι Ιχθείς σήμερα έχουν παρέλθει και το καινούργιο ζώδιο που πλησιάζει είναι ο Υδροχόος. Το σύμβολο του τέλειου ανθρώπου. Κάτω από την κυριαρχία του ίσως γίνουμε μάρτυρες της μεγάλης αφύπνισης της πνευματικότητας του ανθρώπου. Μια άνοδος του ανθρώπου προς το Θεό σε αντικατάσταση της πτώσης του Θεού προς τον άνθρωπο. Αυτό σημαίνει μια νέα θεία τάξη πραγμάτων, ενός νέου τύπου Θρησκευτικής εμπειρίας.. ..κινούμεθα προς ένα καλλίτερο πνευματικότερο κόσμο, αλλά από κάτω μας βρίσκεται το σκότος, οι δυσκολίες και ο κίνδυνος. Μπορεί μάλιστα να είναι ο υπηρέτης της Σκιάς του Θανάτου. 
Για τον Άρη υπάρχει ακόμα δουλειά να κάνει πριν λάμψει η Σελήνη και αναγγείλει την εποχή της αλλαγής που θα την διαδεχτεί ο ήλιος σε όλη του την δόξα και θα εγκαθιδρυθεί η Βασιλεία μιας Νέας Εποχή.
Ένα μόνον πράγμα θα επιβιώσει, όπως επιβίωσε και προτέρον από τα ερείπια , όχι μόνον ισχυρών αυτοκρατοριών αλλά και ολόκληρων πολιτισμών. Ο Ελευθεροτεκτονισμός. Στην νέα εποχή που περνά ανάμεσα από μια μακριά περίοδο τοκετού, ο Ελευθεροτεκτονισμός θα είναι εκεί σαν από παλιά για να θέσει τα εκτεταμένα θεμέλια στα οποία θα δομηθεί η νέα θρησκεία».

Αυτά αναφέρει ένα μασονικό βιβλίο με τίτλο «Ελευθεροτεκτονισμός και Αρχαίοι Θεοί» του έτους 1921. Ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού, είναι ο J.S.M. Ward, προεξέχων Μασόνος (John Sebastian Marlow Ward. Γεννήθηκε το 1885 και πέθανε το 1949 στην Κύπρο).

Σχολιάζει σχετικά, ο Gary Kah στο βιβλίο του «Προς Μία Παγκόσμια Δικτατορία»:

Ήταν σαν να διάβαζα ένα εγχειρίδιο της Νέας Εποχής. Εκτός από τις προφανείς αναφορές στην επερχόμενη παγκόσμια θρησκεία του Αντίχριστου για την οποία ο Ελευθεροτεκτονισμός εργάζεται, οι ισχυρισμοί αυτοί όπως και άλλοι παρόμοιοι υπάρχουν και σε άλλα μασονικά γραπτά που δείχνουν πως ο ‘θεοποιημένος’ άνθρωπος (ο άνθρωπος που ανήλθε στην θέση του Θεού) ήταν βαθειά μυημένος στην αστρολογία, μια μορφή αποκρυφιστικής θρησκείας, που είναι απόλυτα αντίθετη με την Βίβλο και την Εκκλησία.



Στις προσπάθειές μου να μελετήσω βαθύτερα την ιστορία του Ελευθεροτεκτονισμού και πεπεισμένος πως ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι στενά συνδεδεμένος με την Θεοσοφία και με το κίνημα της Νέας Εποχής (New Age), θέλησα να μάθω περισσότερα για την ίδια την Μασονία μελετώντας τις πηγές της, τους στόχους της και τις πεποιθήσεις της. 
Για να ρίξω μία εσωτερική ματιά στο θέματα αυτά, πήρα συνέντευξη από έναν αριθμό πρώην και νυν Μασόνων, οκτώ από τους οποίους είχαν φτάσει στο επίπεδο του τριακοστού δευτέρου και τριακοστού τρίτου βαθμού.
Αυτά που έμαθα από τις συζητήσεις ήταν πως οι περισσότεροι Μασόνοι εισήλθαν για πρώτη φορά στην Στοά είτε από περιέργεια, είτε για χάρη της συναδελφοσύνης, 
Πολλοί επίσης εισέρχονται γιατί αισθάνονται πως αυτό ισχυροποιεί την κοινωνική τους θέση και βοηθά την σταδιοδρομία τους, αφού όπως μου εξήγησαν οι περισσότεροι εξέχοντες επιχειρηματίες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήταν μασόνοι. Το τάγμα τους διευκολύνει να έλθουν σε επαφή με τα υψηλά στελέχη της εταιρίας. 
Τα περισσότερα πρώην και νύν μέλη συμφώνησαν σ’ αυτά τα σημεία. Οι ομοιότητες όμως τελείωσαν εδώ.
Οι μαρτυρίες των νυν Μασόνων διέφεραν κατά πολύ από τους Μασόνους που είχαν εγκαταλείψει το Τάγμα. Τα νύν μέλη εξέφρασαν άγνοια για τους ανώτερους θρησκευτικούς στόχους του τάγματος.
Ήταν ένθερμοι πιστοί στο τάγμα και μου είπαν πως ο Ελευθεροτεκτονιομός δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια μυστική αδελφότητα που βασίζεται σε καλά έργα.




Οι πρώην Μασόνοι από την άλλη μεριά μου παρέθεσαν απόψεις άκρως αντίθετες από αυτές των πρώην συναδέλφων τους. Μου είπαν πως η οργάνωση ήταν αντίχριστη και πως ήταν επικίνδυνη ιδιαίτερα στους υψηλότερους βαθμούς. Αυτός μου είπαν πως ήταν ο κυριότερος λόγος που εγκατέλειψαν το τάγμα, προσθέτοντας πως ήταν Εωσφορικής εμπνεύσεως.
Δεν μπορούσα να καταλάβω τις τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ των πρώην και των νυν Μασόνων. Κατέληξα στο συμπέρασμα πώς τα νυν μέλη είτε δεν αποκαλύπτουν αυτά που γνωρίζουν λόγω του όρκου σιωπής που έδωσαν, είτε πως είναι πραγματικά απληροφόρητα σ’ αυτά τα θέματα, αφού δεν έφτασαν στους βαθμούς που αποκαλύπτονται οι πραγματικοί στόχοι του τάγματός τους.
Πιθανόν ο κυριότερος παράγων που συνηγορεί υπέρ του Ελευθεροτεκτονισμού είναι πως η πλειονότητα των μελών του, πιστεύει πώς ανήκει σε μια ευγενή και έντιμη εταιρία στην οποία ορκίζονται τυφλή υπακοή, συνήθως είναι απληροφόρητοι για τα μυστικά σχέδια του Τάγματος.

Παρακάτω είναι ένα γνωστό βίντεο, με ελληνικούς υπότιτλους, «ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΜΑΣΟΝΟΥ», όπου ένας πρώην μασόνος μιλάει για την εμπειρία του στην μασονία.


 Το άτομο αυτό είναι λέγεταιBill Schnoebelen. 

Δείτε το βίντεο και μετά παρουσιάζονται κάποια στοιχεία για τον Schnoebelen.




Από έρευνα στο διαδίκτυο φαίνεται ότι ο William ("Bill") Schnoebelen(γεννημένος το 1949), όπως ισχυρίζεται, είναι πρώην Καθολικός, πρώην Μασόνος, πρώην μάγος, πρώην σατανιστής, πρώην βαμπίρ, Ναΐτης Ιππότης, πρώην Μορμόνος και νυν Αμερικάνος Ευαγγελικός Μεσσιανικός Χριστιανός (άρα είναι Αμερικανο-Εβραίος;). Έχει βγάλει αρκετά βιβλία και έχει κάνει πολλές ομιλίες στις οποίες ασκεί έντονη κριτική στον Μορμονισμό, στον Τεκτονισμό και στο κίνημα Wicca (Μαγεία – Νεοπαγανισμός).




Έχει κυκλοφορήσει ένα διάρκειας εννέα ωρών DVD με τίτλο "Συνέντευξη με έναν πρώην-Vampire: Μία Αληθινή Ιστορία" ("Interview with an Ex-Vampire: A True Story". Εδώ το πρώτο μέρος), με παρουσιάστρια την Stephanie Relfe, από όπου και το παραπάνω απόσπασμα.

Ο Schnoebelen ισχυρίζεται ότι υπήρξε ιερέας πρώτου βαθμού Wiccan (το 1968), Πνευματιστής λειτουργός της «Συμμαχίας της Θείας Αγάπης» (1972), Δρυίδης Αρχιερέας (1973), τρίτου βαθμού Αλεξανδρινός ιερέας (1973), δεύτερου βαθμού μέλος της Εκκλησίας του Σατανά (1975), το Μασόνος (1977), Ναΐτης Ιππότης και Μασόνος 32ου βαθμού (1980), Γνωστικός Επίσκοπος (1978), 90ου βαθμού Μασόνος στο Τάγμα Ancient and Primitive Rite of Memphis Misraim Freemasonry και Μορμόνος (1980), μέχρι να ενταχθεί στην Ευαγγελική Εκκλησία το 1985.
Αν και Schnoebelen ισχυρίστηκε ότι είναι Τέκτων και μάλιστα 90ου βαθμού, η πλειοψηφία των Στοών στην Αμερική δεν αναγνωρίζει τέτοιο βαθμό. (Μια αντίκρουση από μασονική ιστοσελίδα είναι ΕΔΩ).

Ο Schnoebelen είναι επίσης επίσημος λειτουργός της λεγόμενης Ένωσης Ναζωραίων Ισραηλιτικών Συναγωγών (Union Of Nazarene Yisraelite Congregations)



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου