Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑTΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ISIS ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ



Ο Ιρακινός μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Mohamed Alhakim, κατήγγειλε ότι οι ηγέτες της ISIS παίρνουν τα όργανα των θυμάτων του για να χρηματοδοτούν τις δολοφονικές πράξεις τους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι σοροί στους ομαδικούς τάφους φέρουν χειρουργικές τομές με εμφανή την απουσία οργάνων όπως τα νεφρά και ότι 12 γιατροί έχουν εκτελεστεί στη Μοσούλη επειδή αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην παράνομη σύλληση ανθρωπίνων οργάνων που τους υπέδειξαν οι ισλαμιστές τρομοκράτες.

Ο Ιρακινός πρέσβης ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας την διερεύνηση της υπόθεσης της συλλογής και πώλησης ανθρωπίνων οργάνων από το Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Συρίας:


»Έχουμε τα πτώματα .Ελάτε να τα εξετάσετε . Είναι σαφές ότι λείπουν ορισμένα μέρη ».

Στην ενημέρωσή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σχετικά με τη γενική κατάσταση στο Ιράκ , κατηγόρησε την τρομοκρατική οργάνωση ISIS για «εγκλήματα γενοκτονίας» και για »στόχευση συγκεκριμένων εθνοτικών ομάδων».

Ο απερχόμενος απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Nikolay Mladenov, δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι μόνο τον Ιανουάριο, 790 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις τρομοκρατικές ενέργειες και τις ένοπλες συγκρούσεις.

Ο Mladenov επεσήμανε την αύξηση του αριθμού των αναφορών και καταγγελιών ότι η τρομοκρατική ομάδα ISIS χρησιμοποιεί την παράνομη περισυλλογή και εμπορεία ανθρωπίνων οργάνων ως μέθοδο χρηματοδότησης, προσθέτοντας ότι »είναι πολύ σαφές ότι τα εγκλήματα της ISIS μέρα με τη μέρα επεκτείνονται…»

Εν τω μεταξύ η είδηση ότι την Τρίτη , ένοπλοι από το Ισλαμικό κράτος έκαψαν ζωντανούς 45 ανθρώπους στη δυτική ιρακινή πόλη αλ-Μπαγκντάντι, στην επαρχία Ανμπάρ , παραμένει επίσημα ανεπιβεβαίωτη. Την καταγγελία φέρεται να έχει κάνει ο τοπικός προιστάμενος της ιρακινής αστυνομίας Qasim al -Obeidi. Στην συγκεκριμένη περιοχή διαμένουν οι οικογένειες του προσωπικού ασφαλείας και των τοπικών αξιωματούχων.
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου