Κυριακή 26 Απριλίου 2020

O OR2 1998 - ένας αστεροειδής που φορά μάσκα προσώπου - επισκέπτεται τη Γη. Άκουσε για την πανδημία;












Από τον James Maynard:

Ένας αστεροειδής με μάσκα προσώπου - ο 1998 OR2 - έρχεται να επισκεφτεί τη Γη στα τέλη Απριλίου. Κατάλληλο για τον καιρό μας, αυτός ο αστεροειδής φαίνεται να είναι προετοιμασμένος με το πλέον γνωστό εργαλείο για την προσέγγισή του.


  




Ο αστεροειδής (52768) 1998 OR2, περίπου το μέγεθος του νησιού του Μανχάταν, θα περάσει από τη Γη στις 29 Απριλίου. Δεν υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης - όχι μόνο ο 1998 OR2 φοράει μάσκα, αλλά θα κρατήσει επίσης την κατάλληλη κοινωνική απόσταση.

Η πλησιέστερη προσέγγισή του με τη Γη, ο αστεροειδής είναι κατά 6,3 εκατομμύρια χιλιόμετρα (3,9 εκατομμύρια μίλια) - περισσότερη από 16 φορές την απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης.

Οι ραδιοφωνικές εικόνες που λαμβάνονται από το αντικείμενο από αστρονόμους στο Αστεροσκοπείο Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο, αποκαλύπτουν ένα γεωλογικό χαρακτηριστικό που κανονικά θα το θεωρούσαν επιστημονικό περιέργειο. 
Στο σημερινό κόσμο που συγκλονίζεται από την πανδημία, το σχήμα θυμίζει μια άλλη, ξαφνικά οικεία, εικόνα.


«Τα τοπογραφικά χαρακτηριστικά μικρής κλίμακας όπως οι λόφοι και οι κορυφογραμμές στο ένα άκρο του αστεροειδούς 1998 OR2 είναι συναρπαστικά επιστημονικά. 
Αλλά επειδή όλοι σκεφτόμαστε το COVID-19, αυτά τα χαρακτηριστικά μοιάζουν με το OR2 του 1998 που θυμάται να φορά μάσκα », δήλωσε η Δρ Anne Virkki , επικεφαλής του Πλανητικού Ραντάρ στο Παρατηρητήριο Arecibo




Ο αστεροειδής 1998 OR2 είναι περίπου 1,8 έως 4,1 χιλιόμετρα (1,1 έως 2,5 μίλια) σε διάμετρο.

 Καθώς το σώμα περιστρέφεται γύρω από το διάστημα μεταξύ της Γης και του Άρη, περιστρέφεται μία φορά κάθε 4,1 ώρες. Αυτή η περιστροφή, που προτάθηκε αρχικά από οπτικές παρατηρήσεις, επιβεβαιώθηκε από ραδιοφωνικές παρατηρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Arecibo.

Ο αστεροειδής αναφέρεται ως δυνητικά επικίνδυνο αντικείμενο (PHO) από τη NASA, όπως και όλα τα αντικείμενα με διάμετρο μεγαλύτερη από 140 μέτρα (500 πόδια) που διασχίζουν εντός πέντε τοις εκατό της απόστασης μεταξύ της Γης και του Ήλιου.

                     ΠΗΓΗ:erevnw.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου