Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

''CONTAGION'',the ''END OF DAYS'' and ''THE EYES OF DARKNESS''

Αναφορές και προβλέψεις για τον COVID-19 σε μυθιστορήματα και ταινίες 

Υπάρχουν δύο ''μυθιστορήματα'' καθώς και μια ταινία που αναφέρονται στα σημερινά γεγονότα με τον κοροναϊό τόσο περιγραφικά λες και γνώριζαν τι θα συμβεί..

Ο Dean Koontz πρόβλεψε τον κοροναϊό σε ένα μυθιστόρημα του 1981!!! και μάλιστα τον ονόμασε WUHAN-400  




Ο συγγραφέας Dean Koontz έγραψε ένα μυθιστόρημα που ονομάζεται "The Eyes of Darkness", το οποίο δημοσιεύθηκε αρχικά το 1981, και αναδημοσιεύτηκε το 1989 περιγράφοντας έναν ιό δολοφόνο, που ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι αντηχεί το σημερινό ξέσπασμα των κοροναϊών. 




Το "The Eyes of Darkness" είναι ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας και αναφέρει ένα φανταστικό "βιολογικό όπλο" που ονομάζεται "Wuhan-400" το οποίο σχεδιάστηκε για να σκοτώνει τους ανθρώπους αλλά δίνει κατά λάθος ψυχικές ικανότητες ενός παιδιού.


                        


Ο Wuhan-400 δημιουργήθηκε σε ένα ερευνητικό κέντρο και είναι ένα τέλειο όπλο που πλήττει μόνο τα ανθρώπινα όντα.

Το βιβλίο λέει ότι "Μόλις μολυνθεί κανείς δεν ζει περισσότερο από εικοσιτέσσερις ώρες" και ότι το "kill-rate είναι εκατό τοις εκατό", κάτι που δεν ισχύει ευτυχώς για τοn Covid-19,


                                   


Σε ένα άλλο μυθιστόρημα ''Τέλος των Ημερών: Προβλέψεις και Προφητείες για το τέλος του Κόσμου΄΄ το οποίο κυκλοφόρησε το 2008, εξιστορεί και εξηγεί τις προφητείες και επικεντρώνεται σε γεγονότα που θα φέρουν το τέλος του κόσμου η συγγραφέας Sylvia Brown προέβλεψε την σημερινή κατάσταση.

Σε αυτό το βιβλίο στην σελίδα 312, η Browne έγραψε: In around 2020 a severe pneumonia-like illness will spread throughout the globe, attacking the lungs and the bronchial tubes and resisting all known treatments. Almost more baffling than the illness itself will be the fact that it will suddenly vanish as quickly as it arrived, attack again ten years later, and then disappear completely.

                                 



''Περίπου το 2020 μία σοβαρή ασθένεια σαν την πνευμονία θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Η ασθένεια αυτή θα χτυπά τους πνεύμονες και τους βρογχικούς σωλήνες ενώ θα είναι ανθεκτική σε όλες τις γνωστές θεραπείες. Το πιο ουσιώδες γύρω από την ασθένεια είναι πως θα εξαφανιστεί απότομα όπως και εμφανίστηκε ενώ θα ξαναχτυπήσει πάλι 10 χρόνια αργότερα και στην συνέχεια θα εξαλειφθεί οριστικά.''
https://www.youtube.com/watch?v=lysfdj4v1aQ

Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: https://www.academia.edu/42192014/Sylvia_Browne_-_End_of_Days_2008_

Το βιβλίο, διατυπώνει ορισμένες ακόμα προβλέψεις για το 2020, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού της τύφλωσης και της κώφωσης, το τέλος της χρηματιστηριακής αγοράς, της συμφωνίας με τους εξωγήινους και την μόλυνση του αέρα.


«Contagion»: Η ταινία που προέβλεψε τα πάντα για τον κορωνοϊό!
                               

Tο «Contagion», μια ταινία του Στίβεν Σόντεμπεργκ που προσομοίαζε σε ιστορία επιστημονικής φαντασίας όταν είχε κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και περιέγραφε την παγκόσμια εξάπλωση ενός θανατηφόρου ιού, που ήταν υπεύθυνος για άπειρους θανάτους ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Φυσικά, ο κορωναϊός δεν έχει μετουσιωθεί σε μια ασθένεια με τόσο δολοφονικά και απειλητικά χαρακτηριστικά για όλη την ανθρωπότητα. Μάλιστα, αν δει κανείς τον σοκαριστικό τρόπο που μέσω του φιλμικού ιού του «Contagion», πεθαίνει η Γκουίνεθ Πάλτροου θα αντιληφθεί πως για την ώρα πράγματι, τα πράγματα δεν είναι ακόμα σε τόσο ακραία κατάσταση. Αυτό βέβαια, δεν αναιρεί πως η επαναφορά του «Contagion» στις δημοφιλέστερες ταινίες των ημερών έχει προκαλέσει ένα μίνι πανικό.
Δείτε το trailer εδώ:


Πηγές:

http://www.makeleio.gr
https://www.logiki.eu/l/anafora-gia-io-poy-prosvallei-toys-pneymones-kai-tha-emfanistei-to-2020-se-vivlio-toy-1981/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου